Új német beállónk azt is elmondta, hogy a nyáron nyelviskolába fog járni, hogy minél előbb megtanuljon magyarul.

Ismerted korábban a Ferencváros csapatát? Mennyi információd volt a játékosokról, a szakmai munkáról, az edzőről?
Természetesen, mindenki ismeri a Ferencvárost. Évek óta stabil Bajnokok Ligája-résztvevők. Tetszik a koncepció és a szisztéma, ahogy bíznak a fiatal játékosokban. A csapat együtt lesz erősebb ezáltal.

Alicia Stolléval és Emily Bölkkel együtt igazolsz Magyarországra, tehát két válogatottbeli csapattársaddal. Szóba került köztetek az átigazolás? Informáltátok egymást?
Természetesen szóba került, többször beszéltünk róla. Az én döntésemet azonban az nem befolyásolta, hogy ők is csatlakoznak a csapathoz. Ettől függetlenül nagyon örülök neki, hogy nyártól egy csapatban játszhatok velük.

Mi a célod a Ferencvárosnál? Van esetleg valami speciális? Hogy állsz a magyar nyelvvel, elkezdtél-e már barátkozni vele?
Igen, tanulok már magyarul. Biztosan eltart egy darabig, amíg jól tudom majd a nyelvet beszélni. A magyar nagyon nehéz. Nyáron azonban nyelviskolába fogok járni, és bízom abban, hogy gyorsan belejövök. Alapvetően szeretnék a csapatba megfelelően beilleszkedni, örülök, hogy egy ilyen nagyszerű együttesben játszhatok. A saját szerepemet elsősorban védekezésben látom. Szeretném a tapasztalatomat kamatoztatni, és igyekszem új dolgokat is tanulni.

Teljes interjú: Handballexpert