Kézilabda és labdarúgó szakosztályunk sportolói kaptak értesítőket a nemzeti csapatok szövetségi kapitányaitól.

A felnőtt női kézilabda válogatott az olimpiai selejtezőre készül, az Elek – Danyi páros pedig kihirdette bő keretét, clubunkból 9 játékosra számítanak: Bíró Blanka, Lukács Viktória, Klujber Katrin, Kovacsics Anikó, Pásztor Noémi, Szekeres Klára, Háfra Noémi, Márton Gréta és Schatzl Nadine kap lehetőséget arra, hogy beverekedje magát a szűk 16-os keretbe. A nyáron a Fradihoz csatlakozó Kovács Anett is ott lesz az összetartásokon. A teljes névsor: MKSZ.

A felnőtt férfi kézilabda válogatott összetartására három fradista kézis mehet: Debreczeni Dávid, Kovacsics Péter és Nagy Bence. A teljes névsor: MKSZ. Kovacsicsról örömteli hír, hogy a napokban újabb két évre aláírt clubunkhoz, erről így nyilatkozott: „Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosban, kiváló a közeg, és fontos szempont volt az is, hogy sok játéklehetőséget kapok, amely elengedhetetlen ahhoz, tovább fejlődjek, és elérjem a céljaimat. Nagyon jó közösség alakult ki a Fradinál, és őszintén szólva nem is gondolkoztam azon, hogy máshova igazoljak” – bővebben: Fradi.hu.

A felnőtt női labdarúgó válogatott Törökországba utazik egy nemzetközi tornára, ahol az EB-selejtezőkre készül. Csapatunkból heten lesznek ott: Szabó Viktória, Mosdóczi Evelin, Csiki Anna, Fenyvesi Evelin, Kocsán Petra, Pusztai Sára és Vágó Fanni. A teljes névsor: MLSZ.

Markó Edina

Többek között azért is választottuk ezt a tornát, mert komoly erőt képviselő csapatokkal mérkőzhetünk meg, akikkel ráadásul ritkán van lehetőség találkozni. Mivel a bajnokság még szünetel, nem lesznek topformában a lányok, a torna előtt csak egy Magyar Kupa-fordulóban szerepelhetnek a hazai klubokban szereplők. Most szeretném felmérni, ki milyen állapotban van, mert áprilisban már nem lehet mellébeszélni.

Az U21-es fiú labdarúgó válogatott első összetartására Gera Zoltán két játékosunkat hívta meg: Csonka Andrást és Szánthó Regőt. A teljes névsor: MLSZ.

Gera Zoltán

Szeretném, ha minél többet tudna együtt készülni a csapat, a nemzetközi mérkőzések előtti néhány napos összetartások önmagukban nem adnak elég lehetőséget arra, hogy a megfelelő ütemben tudjunk előrelépni. Bár különböző okok miatt többen hiányoznak a szűk keretből, így is hasznos lesz, hogy az előttünk álló háromnapos edzőtábor során gyakorolhatjuk azokat a játékelemeket, amelyeket a márciusi felkészülési mérkőzéseken szeretnénk viszontlátni a pályán, illetve ismét lehetőségünk nyílik új játékosokat megismerni, köztük több fiatalabb, 2001-es születésű labdarúgót is.