Tizenegyet lőttünk a Dunaújvárosnak, ezzel csattanós választ adtunk a hétközi vereségre.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, felsőház, 6. forduló
Ferencváros 11–4 Dunaújvárosi Acélbikák
Harmadok: 4-1, 4-1, 3-2
Gólok: Rantanen (Switzer, Pavuk), Tóth A. (Nagy), Kulmala (Switzer, Tóth Gergely), Juusela (Hegyi, Tóth A.), Kulmala, Kulmala (+1, Pulli), Juusela (+1), Tóth Ri. (Hegyi, Hajós), Tóth Ri. (Roczanov), Nagy (Tóth A.), Sarcia (Nagy, Tóth A.)

Arany (Nagy K.)
Kärmeniemi, Pulli – Juusela, Nagy G., Tóth Ad.
Rantanen, Tóth Gergely – Kulmala, Pavuk, Switzer
Hegyi, Sarcia – Hajós, Németh, Tóth Ri.
Boros, Jászai – Farkas, Roczanov, Tóth Gergő

Ez az a mérkőzés, ahol az eredmény önmagáért beszél! Bár az első gólt a DAB szerezte, addig is mi domináltunk, és mikor hátrányba kerültünk, beindult a Fradi-henger: egy perc sem kellett az egyenlítéshez, a következő szűk három percben pedig további két gólt ütöttünk. A második harmadban “lemásoltuk” az elsőt, ismét négyet ütöttünk, ebben a játékrészben már kezdtek elszállni a vendégek és durvaságokkal próbáltak kizökkenteni minket a játékunkból. Előbb Hughson kapus, majd az Azari – Dósa duó járt élen ebben. De csak azt érték el, hogy nem öt az öt ellen, hanem emberfórból lőttük a gólokat. A hetedik után az Acélbikák kapusa tajtékozva hagyta el a jeget, annak ellenére, hogy nem hívták cserére. A záró játékrész már csak formalitás volt, a győzelemmel újra miénk az első hely a felsőházban! A középszakaszból már csak két meccsünk van hátra, egy oda-vissza párharc a DEAC ellen.

Bővebb beszámoló: Fradi.hu

Fodor Szabolcs

Az volt a terv, hogy 60 percig szeretnénk azt a játékot nyújtani, amit Dunaújvárosban 40 percig mutattunk. Bár nem mi lőttük az első gólt, lehetett látni az első cserétől kezdve, hogy készen állunk és ez volt a döntő, hogy 60 percig tudtuk a saját játékunkat játszani. A végén kaptunk még két gólt, amiért talán szomorkodhatunk, keserű lehet a szánk íze, de a legfontosabb, hogy nyertünk. Sok gólt tudtunk lőni, megmutatta a csapat, hogy 60 percen keresztül tud játszani, és ha 60 percen keresztül tudunk jól játszani, akkor ilyen eredményre vagyunk képesek.