Az átigazolási időszak végét is kihasználja a bajnokcsapat.

A 22 éves középpályás, Sarah Kinzner a kanadai Calgaryban született, a középiskolai bajnokságban kezdte komolyabb szinten űzni a labdarúgást. 2013-ban, 15 évesen behívták a kanadai U17-es válogatottba, és ott volt az észak- és közép-amerikai régió, valamin a karibi térség, vagyis a CONCACAF zóna bajnokságán, amelyen végül ezüstérmet szerzett a nemzeti csapattal, az elődöntőben gólig és gólpasszig jutott Jamaica ellen, összesen két gólig jutott a tornán. Az U17-es női világbajnokságon egy évvel később csapata mind a négy meccsén kezdő volt, és gólt is szerzett, akkor a kanadai válogatott a negyeddöntőig jutott, akárcsak az U20-as együttes a CONCACAF bajnokságon, amelynek Kinzner mindössze 16 évesen szintén a tagja volt. 2014-ben ő lett az év U17-es női labdarúgója hazájában. 2015-ben két mérkőzés erejéig részt vett az U23-as Pánamerikai Játékokon is, és jelölték az év U20-as játékosa-díjra, miután két gólt szerzett, és csapata vezére volt a hondurasi U20-as CONCACAF bajnokságon.

Kinzner a Coloradói Egyetem színeiben debütált az egyetemi bajnokságban 2015-ben. Első évében húsz mérkőzésen jutott szóhoz, egy gólt és két gólpasszt jegyzett. Egy évvel később csapata mind a 22 bajnokiján pályára lépett, középső középpályásként négy gólt szerzett és három gólpasszt adott, és bajnoki ezüstéremig jutottak. 2017-ben 18 meccsen lépett pályára, csapatával pedig bejutottak az összamerikai egyetemi bajnokság második körébe. Utolsó egyetemi szezonjában húsz tétmérkőzést játszott, csapatából övé volt a harmadik legtöbb játékperc. Csapata vezéreként részese volt egy 16 meccses veretlenségi szériának, és összesen nyolc meccsen gólt sem kaptak.

Kinzner 2017 és 2019 között a United Women’s Soccer League-ben szereplő Calgary Foothills FC játékosa volt, 19 mérkőzésen lépett pályára. A Ferencváros pályafutása első európai klubja.

Nagyon jók az első tapasztalataim, a lányok mind fantasztikusak, már találkoztam velük, nagyon kedvesek és befogadóak voltak velem. A pályánk is nagyon jó, várom már, hogy mérkőzésen is szerepelhessek. Korábban nem tudtam túl sokat Magyarországról, de azt hallottam, hogy Budapest gyönyörű város – ez be is bizonyosodott! De nagyon jó csapatba kerültem, azt már most látom. Remélem, jó szezonunk lesz, és én is címeket nyerhetek a Ferencvárossal!” – mondta el bemutatkozásként Sarah Kinzner, aki Nkem Ezurike és Sini Laaksonen után az FTC-Telekom harmadik téli igazolása.

(fradi.hu)