Jól kezdtünk a dánok otthonában, de a végjátékban alulmaradtunk.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, középdöntő, 1-es csoport, 2. forduló
Team Esbjerg 29–27 (13-13) Ferencváros
Gólok: Lukács 6, Kovacsics 5, Klujber 4, Schatzl 4, Háfra 3, Snelder 3, Klivinyi 1, Szucsánszki 1

Álomszerű kezdést produkáltak a lányok Dániában, egyből egy 5-0-ás rohammal indítottunk az Esbjerg otthonában, utána pedig sikerült is egy darabig tartanunk az eredményt. Változatos voltak a támadásaink, gyakorlatilag minden posztról sikerült gólt, gólokat lőnünk, nem is akármilyeneket. Aztán a kapuscsere és időkérés után elkezdtek zárkózni a hazaiak, mi pedig egyre többet hibáztunk elöl, amiből jöttek a könnyű hazai találatok. Ennek eredményeképpen a szünetre elolvadt az előnyünk és ikszet mutatott az eredményjelző a dudaszónál.

A folytatásban az áthúzódó kiállítást kihasználva átvették a vezetést a dánok, de nem sokáig örülhettek neki, miután gyorsan visszaszereztük azt. Végre megkaptuk az emberelőnyöket, amikkel jól éltünk, a túloldal pedig főleg a Breistøl – Polman duóra épített. Mindkét fél produkált egy-egy ötperces gólcsendet is, ennek köszönhetőek az újabb fordulatok is. A döntő momentum a hajrában történt, miután Schatzl Nadine teljesen szabályos gólját nem adták meg, majd Danick Sneldert kiállították. Ezt az emberfórt tudta úgy meglovagolni az Esbjerg, hogy eldöntse a találkozót a maga javára. Döntő volt még a kapusok teljesítménye, míg a hazaiaknál a kezdőkapust viszonylag gyorsan leváltó Granlund végig jó teljesítményt nyújtott, addig nálunk csak „fellángolások” voltak.

Kovacsics Anikó

Jó meccs volt, az ilyen típusú találkozókat szeretem igazán, amikor mindkét oldalon jó teljesítmények vannak. Remekül kezdtük a találkozót, utána feljött az Esbjerg is egy kiváló kapusteljesítménnyel. Végig jól küzdött a csapat, jó volt a védekezés, a támadások sebessége, így kell folytatnunk.

Elek Gábor

Nem túl rózsás a helyzetünk a csoportban, kevés pontot tudtunk hozni a középdöntőbe. Ma egy nagyon tisztes teljesítményt nyújtottunk, kicsit azért csalódott vagyok, mert úgy érzem, hogy több is lehetett volna a meccsben, de megérdemelt az Esbjerg győzelme, gratulálok nekik ehhez.