A Turkuból érkező utánpótlásválogatott-játékos a nemzetközi kupában is segítené a bajnokcsapatot.

A 23 éves középpályás a finn élvonalban szereplő TPS Turku csapatától érkezett magyar bajnok és kupagyőztes csapatunkhoz. A középpályás posztján bevethető, 180 centiméter magas játékos korábban szerepelt hazája U19-es és U20-as válogatottjában, utóbbival részt vett a 2014-es kanadai világbajnokságon.

Nagyon örülök, hogy itt lehetek – kezdte Sini Laaksonen. – A vezetőedző sokat mesélt nekem a klubról, a csapatról, több videót is láttam róluk és nagyon ígéretesnek tűnt a játékuk. Még csak két napja vagyok Budapesten, de a csapat egyik edzésén már láttam néhány tehetséges játékost. Szerintem jó döntést hoztam, hogy az FTC-hez igazoltam – mondta új játékosunk, aki az Egyesült Államokban tanult, tanulmányai mellett pedig az egyetemen futballozott.

Az University of Massachusetsre jártam három és fél évig, ahol decemberben diplomáztam, de a tanulás mellett természetesen folytattam a labdarúgást is. Sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodtam kint. Az amerikai labdarúgás sok mindenben eltér az európaitól. Sokkal gyorsabb és intenzívebb a játék, így sok újdonságot tanultam. Nagyon szép időszak volt – tette hozzá Sini, aki elárulta, hogy melyik poszton hozhatja ki magából a legtöbbet.

Alapvetően a belső középpályán szeretek játszani. Erősségemnek gondolom a testfelépítésemet és a passzolási hatékonyságomat. Sok technikát és stílust tanultam meg az évek során. Tudom, hogy a Fradi a jelenlegi bajnok Magyarországon, így nyilvánvalóan abban szeretnék segíteni a csapatnak, hogy megvédje a címét és minél tovább jusson a Bajnokok Ligájában. Szeretnék sok játéklehetőséghez jutni és mindenben segíteni a csapatot – magyarázta Sini Laaksonen, aki egyelőre féléves szerződést írt alá a klubbal.

(fradi.hu)