Három játékosunk is az EB-n fog szerepelni – egy-egy játékost adunk a magyar, a montenegrói és a szlovák válogatottba.

A játékosok már hetekkel ezelőtt elkezdték egyénileg az alapozást egy kiosztott edzésterv alapján, de az első közös tréningre hétfőn került sor. Meglehetősen foghíjas volt a létszám, hiszen Nagy Bence a magyar, Bozo Andjelic pedig a montenegrói válogatottal készül az Európa-bajnokságra, Marián Zernovic a szlovák válogatottnál szerepel, valamint több fiatal játékosunk a junior és az ifjúsági nemzeti csapat összetartásain vesz részt.

Horváth Attila vezetőedző és Pozsonyi Zsolt erőnléti edző irányításával a téli alapozás alatt hétfőtől péntekig minden nap két edzés vár a játékosokra, egy délelőtt, egy pedig délután, kivétel a szerda, amikor csak egy edzés szerepel a programban.

Két felkészülési mérkőzést is vív az őszi szezon után a tabella negyedik helyén álló Ferencváros: január 17-én, pénteken Balatonfüreden, január 24-én pedig az Elek Gyula Arénában az Eger ellen lép pályára.

A bajnokság február elsején, szombaton folytatódik, rögtön egy rangadóval, hiszen a 16 pontos Fradi a 14 pontos Komlóhoz látogat.

Utánpótlás edzőnk Bari-Nagy Lajos elmondta, hogy a Ferencváros rendkívül vonzó a gyerekek számára, és több korosztályban is szeretnének minél több tehetséges kézilabdázót a Népligetbe csábítani.

A legutóbbi kiválasztónkra is sok ügyes gyerek jött el, és azt kell mondjam, hogy már nemcsak a régió, hanem az egész ország egyik legvonzóbb klubja a Ferencváros. Hogy miért? Egyrészt van egy felnőtt NB I-es csapatunk, amely kiválóan szerepel. Van egy NB I/B-s felnőtt csapatunk is, amely ifistákból áll, és szintén erőn felül teljesít, a gyerekek pedig látják, hogy itt van lehetőség szintet lépni, és bekerülni akár a válogatottba is. Harmadrészt, amikor eljönnek vidékről a gyerekek a Népligetbe, és körbevezetjük a létesítményen, akkor a szüleikkel együtt leesik az álluk. Nagyon kevés egyesület tud ilyen körülményeket biztosítani, mint a Ferencváros, és ezért nagyon hálásak vagyunk a klubvezetésnek.

Fradi.hu