Továbbra is versenyben clubunk képviselői.

Háromra szűkültek az M4 Sport – Az Év Sportolója 2019 Gála kategóriáinak jelöltlistái. A versenyben maradt sportolókat, csapatokat és edzőket – sorrend megjelölése nélkül, ábécérendben – hétfőn jelentették be a Nemzeti Színházban.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége hét kategóriában tízes jelöltlistát állított össze, a fogyatékos sportolók, csapatok, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők 10-es listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze. Az első hét kategóriában az MSÚSZ tagjai, míg utóbbi négyben a MPB-által felkért szakemberek, szakírók voksoltak.

A három versenyben maradt jelölt kategóriánként

Férfiak:
Michelisz Norbert (autóversenyző)
Milák Kristóf (úszó)
Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó)

Edzők:
Danyi Gábor (Győr, női kézilabda)
Selmeci Attila (Milák Kristóf)
Varga Zsolt (FTC, vízilabda)

Az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye):
Férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Krueger Cole, Varnyú Alex)
Női kajak négyes (Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra)
Női teniszpáros (Babos Tímea, Kristina Mladenovic)

Az Év csapata (klasszikus csapatsportok):
FTC-Telekom Waterpolo (férfi vízilabda)
Győri Audi ETO KC (női kézilabda)
Női jégkorong-válogatott

Az Év férfi labdarúgója:
Dibusz Dénes (FTC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Szoboszlai Dominik (Salzburg)

Az Év női labdarúgója:
Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen)
Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg)
Vágó Fanny (St. Pölten, Ferencváros)

A gólszépségverseny első szakaszában az m4sport.hu olvasói december 23-tól január 6-ig szavazhattak az MLSZ szakmai bizottsága által összeállított tízes listára. A kritériumok alapján a 2019-es naptári évben magyar játékos által bárhol a világban vagy Magyarországon bármilyen nemzetiségű játékos által szerzett gól vehetett részt a versenyben. A voksolás első három helyezettje jutott a második szakaszba, a dobogósok közül a győztest majd a szakmai zsűri választja ki, az Év gólját pedig 2020. január 16-án, az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán jelentik be.

A kiválasztási folyamat első szakaszát, a szurkolói szavazást – csaknem 18 ezer voks alapján – toronymagasan a honvédos Gazdag Dániel Puskás Akadémia ellen szerzett gólja nyerte a ferencvárosi Tokmac Nguen Suduva elleni találata előtt. A képzeletbeli dobogó legalsó fokáért nagy harc folyt, a szoros versenyből végül Zsóri Dániel Puskás-díjas ollózása került ki győztesen a zalaegerszegi Devecseri Szilárd Kaposvár elleni bombája előtt.

M4 Sport