Mert súlyos az elmaradás az utánpótlás nevelésben – mondta az MLSZ elnöke.

Csányi megkapta azt a kérdést is, hogy amikor 2010-ben futballszövetségi elnök lett, azt ígérte, kijut a vb-re a magyar válogatott…

Azt mondtam, hogy világversenyre jutunk ki, s ez a 2016-os Eb-n meg is történt, illetve a 2020-as kijutásért is versenyben vagyunk még. Sokat tettünk: ezer pályát építettünk és kétezret felújítottunk, parkokban, iskolaudvarokon, grundokon, amiken közel háromszázezer igazolt és sok százezer nem igazolt játékos focizhat, főleg gyerekek.

Az MLSZ elnöke kifejtette azt is, elégedett-e a magyar focival, és arról is véleményt formált, hogy biztos-e szerinte, hogy stadionokban van a legjobb helye a pénznek?

Egy szóval sem mondtam, hogy elégedett vagyok a profi focival, és a 6-14 éves utánpótlás-nevelésében is súlyos az elmaradás, ezért a következő öt évben az edzők képzésére koncentrálunk. Biztosan ezer helye lenne a pénznek, de 2016-ban bebizonyosodott, hogy nincs még egy produkció, ami olyan mértékű össztársadalmi eufóriát okoz, mint a foci, politikai hovatartozástól függetlenül.

Csakfoci