Csapatunk a tegnapi hazaérkezés után egyből edzett egyet – sportmenedzserünket kérdezték a mögöttünk hagyott és az előttünk álló időszakról, feladatokról, tervekről.

A Ferencváros sportmenedzsere, Hajnal Tamás nyilatkozott a mögöttük hagyott és az előttük álló időszakról, feladatokról, tervekről.

Számunkra egy nagyon fontos versenysorozat volt. Természetesen tudtuk, hogy egy nagyon hosszú és nehéz utat kell bejárni. Ez nagyon korán, júliusban az első selejtezősorozattal a Bajnokok Ligájában elkezdődött, ahol a csapat már megmutatta, hogy idén egy másabb arcát tudja mutatni és jobban felkészültünk erre a megmérettetésre. Aztán a végén ennyire szép élményekkel, sikerekkel fogunk gazdagodni, azt nem gondoltuk. A motivációnk nagyon nagy volt a nyár elején, amikor kezdtük ezt a sorozatot, és örülünk, hogy mind a klubnak, mind a szurkolóknak sok örömet tudtunk szerezni – kezdte Hajnal Tamás a M1 Ma este című műsorában.

Kérdésre válaszolva elmondta a véleményét a Ludogorec elleni EL-mérkőzés 21. percében történtekre, miután Cicinho kezéhez ért a labda, és Matej Jug játékvezető nem ítélt büntetőt.

Ez egyértelmű tizenegyes volt. A játékvezetővel és a negyedik bíróval is beszéltem meccs közben és utána is. az UEFA delegálttal is a szállodában, és mindenki egyértelműen belátta, hogy ez egy nagyon nagy hiba volt. Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen esetben nem használják a VAR-t. Teljesen megváltoztatta volna a mérkőzés képét. Ha berúgjuk a tizenegyest, akkor vezetést tudtunk volna szerezni, onnantól kezdve a Ludogorecnek kellett volna jönni. Úgyhogy egy nagyon fájópont számunkra, mindenképpen a mérkőzést befolyásoló tényező volt. Ettől függetlenül a csapat nagyon jól játszott, és még ez a szituáció sem zökkentett ki minket. A teljesítményünk továbbra is jó volt, megvoltak a helyzeteink, de azért ez tényleg nagyban befolyásolta a végeredményt.

Hajnal kiemelte, hogy a Ludogorec oda-vissza legyőzése a BL-selejtezőben óriási fegyvertény volt, hiszen a két siker önbizalmat és hitet adott a csapatnak. Míg az EL-csoportkörben a CSZKA-elleni idegenbeli győzelmet tartotta fontosnak. A sportmenedzser elmondta azt is, hogy a sok utazás mennyire viselte meg a csapatot.

Az utazás, a logisztika a legnehezebb része ennek a terhelésnek. Egy nagyon nagy stáb dolgozik a csapat mögött, akik próbálnak mindent megtenni, hogy a játékosok készenlétben és jó állapotban legyenek a mérkőzésekre. Nagyon fontos, hogy minden egyes apróságra oda kell figyelni ilyenkor, a táplálkozásra, a pihenésre, a megfelelő edzésre. Ebben a szakmai stáb mindenkivel együtt próbál egy olyan szolgáltatást nyújtani, ahol a játékosoknak tényleg csak a mérkőzésre kelljen koncentrálni. Sokak számára egy új tapasztalat volt, egy olyan, amit még nem ismertünk. Minden játékos nagyon jól vette az akadályt, és látszódott, hogy a csapat játéka fejlődik, és az eredmények sem maradtak el, sőt ennek ellenére a bajnokságban is az élen állunk. A játékosok mindenképpen jelesre vizsgáztak az ősz folyamán.

A célokról is szót ejtett.

Ha az eredményeket nézzük, akkor nagyon jól állunk, mert az első évemben bajnokságot tudtunk nyerni, bejutottunk a csoportkörbe és nemzetközi szinten is szép eredményeket értünk el. A csapat arculatát nagyban megváltoztattuk. A két átigazolási időszakban 12 játékost igazoltunk, sokan elhagyták a klubot. Nagyon sok mindent megvalósítottunk. Mindig az a célunk, hogy továbbfejlődjünk, és hogyan tudjuk erősíteni a csapatot a jövőben. Nem hiszem, hogy most akkora változások lesznek, mint tavaly télen volt. Akkor több játékosnak a tudatára adtuk, hogy a Ferencvárosnál a komolyabb célok elérésének érdekében már nem számítunk rájuk. Helyettük sok játékos érkezett. Most próbáljuk posztspecifikusan úgy megerősíteni a keretet, hogy a jövőben hasonló célokért és sikerekért tudjunk versenybe szállni – tette hozzá, majd a Kecskemét elleni Magyar Kupa-búcsúra is kitért.

Nem fogjuk semmire a kiesést. Ahogy a sikereket, úgy a kudarcokat is fel kell dolgozni, és fel kell vállalni őket. Nagyon sajnáljuk, mert a jelenlegi helyzetben, amikor ez a sorozat terhelés van, akkor az ember úgy gondolja, a kupáról könnyebben lemond. A mérkőzés után mindenkiben tiszta volt, hogy ezek a meccsek nagyon fognak hiányozni a tavasz folyamán, amikor már a Magyar Kupának a szebbik részéhez érkezik a sorozat. Csalódottak vagyunk, de nincs idő ezen rágódni.

Végezetül a 2020-as évvel kapcsolatos várakozásait ismertette.

Csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, mert már a kupában nem vagyunk érdekeltek. Most az lesz a legfontosabb, hogy a bajnoki címet meg tudjuk védeni, minden erőnkkel erre fogunk koncentrálni. Január elején kezdjük a felkészülést, kéthetes spanyolországi edzőtáborba megyünk majd, ahol a megfelelő felkészülési meccseken szeretnénk azt a formát elérni, ami tényleg elég lesz ahhoz, hogy a tavasz folyamán megvédjük a címünket. Utána folyamatosan készülünk az új szezonra, az újabb nemzetközi megmérettetésekre, mert szeretnénk, hogyha hosszútávon a Ferencváros valamelyik csoportkörnek állandó résztvevője lenne.

Kivonat: Csakfoci