Egyikőjük fejre támadt bottal a Magyar Kupa meccsen – az is eldőlt, hol rendezik a négyesdöntőt.

Ahogy Fodor Szabolcs utalt ezekre az eseményekre: „A harmadik harmad említésre sem méltó, inkább cirkuszra hasonlított, mint hokimeccsre… Direkt nyolc támadóval fejeztük be, nehogy a legjobbak megsérüljenek.” – a mérkőzést és párharcot magabiztosan hoztuk.

Sikorcin Ladislav botját két kézzel a magasba emelve és felugorva, erős és közvetlen ütést mért ellenfele nyakára. Az esetnél a korong megjátszásának a szándéka nem merült fel. Az UTE játékosának a szándéka kizárólag a sérülésokozás volt. Az FTC-Telekom játékosa nem sérült meg a játékot folytatni tudta. Az ilyen és ehhez hasonló szándékos és sérülésveszélyes mozdulatok nem egyeztethetők össze a jégkorong értékeivel.

Di Diomete Devin Robert a korong bedobásakor a játékkal egyáltalán nem foglalkozott. A korongbedobást követően az első mozdulatával hátulról kirúgta ellenfele mindkét lábát. A megmozdulás könnyen súlyos sérülést okozhatott volna ellenfelének.

A Miskolci Jégcsarnokban rendezik a Magyar Kupa négyesdöntőjét. Legutóbb 2018-ban rendeztek a borsodi megyeszékhelyen kupadöntőt, akkor a hazai DVTK 4-0-ra verte az UTE csapatát, és története során másodszor hódította el a serleget.

Az idei szezonban a négyes döntőt január 18-án és 19-én tartják. Az már eldőlt, hogy az egyik elődöntőben a címvédő Hydro Fehérvár AV19 a DVTK Jegesmedvékkel találkozik majd. A másik ágon az FTC-Telekom a MAC – Debrecen párharc győztesével játszik majd.

MJSZ