Szerzője Koós Levente – az új Fradi kötet clubunk és a kommunista belügy 1945 és 1970 közötti időszakát mutatja be – az Inverz Média által kiadott könyv november 27-ig kedvezményes áron vásárolható meg ingyenes házhoz szállítással!

A 256 oldalas (plusz 24 oldal melléklet), cérnafűzött keménytáblás könyv november 27-ig 3690 Ft-os áron rendelhető meg a kiadó webshopjában, amelyet ide kattintva találsz meg.

Egészpályás letámadás

Egészpályás letámadás – A Fradi és az állambiztonság 1945–1970 között

Az ország legnépszerűbb sportegyesülete hosszú évtizedeket húzott le jelentős politikai szembeszélben, ez idő tájt több tucat, az állambiztonságnak dolgozó ügynök tevékenykedett a Ferencváros körül. A könyv fejezetről fejezetre nyújt egyre mélyebb bepillantást a kommunista belügy sötét bugyraiba, és számtalan, sokáig megválaszolatlan kérdésre igyekszik választ adni. Csencselő futballisták, lelátókon és utcákon renitenskedő drukkerek, ötvenhatos forradalmárok, korrupt sportvezetők, kegyetlen tartótisztek, megtört, megalázott besúgók, valamint a korszak legjobb játékosai – mint Albert, Varga, Novák és Rákosi – tűnnek fel a történetekben. A legtöbbször mégis úgy érezni, a főszereplők maguk a szurkolók, közülük is a B-közép mindvégig kiemelt figyelmet kap az események elbeszélésekor: tagjait folyton megverik, lecsukják és beszervezik, a csoportot vegzálják és fenyegetik, de ők sohasem fogynak el, mindvégig kitartanak szeretett klubjuk mellett. Az egykori ügynökjelentésekkel és egyéb, „szigorúan titkos!” minősítésű dokumentumokkal színesített kötet lebilincselő olvasmány mindazoknak, akik egyszerre érdeklődnek a történelem, a sport, a kádári mindennapok és természetesen a Fradi iránt.

Egészpályás letámadás