Az olasz sztárcsapat fogad minket ma este.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, B-csoport, 5. forduló
Olaszország, Bologna, 20.30: Pro Recco – Ferencváros
TV: LENtv / M4 Sport

Galéria: edzés a helyszínen @ FTC vízilabda

Nicolas Constantin-Bicari

Várjuk a Pro Recco elleni mérkőzést, izgatottan várjuk a lehetőséget, amelyre fel is készültünk. Úgy gondolom, hogy egy magas színvonalú vízilabda meccs lesz.

Vogel Soma

Nagyon örülök, hogy ilyen jól alakult a Szolnoki Dózsa elleni mérkőzés, sok pozitívumot viszünk át a Recco elleni összecsapásra. A támadás vitte a csapatot, talán az első három-négy akciónk mindegyikéből gól született, és hátul is minden működött. Jó lenne hasonlóan erősen kezdeni az olaszok ellen, de ha nem is sikerül, nem hagyhatjuk őket ennyivel meglépni, mert nehéz lesz visszajönni. Nem készültem külön egy vagy két játékosra, sok a kimagasló egyéniség a Reccóban, akik képesek váratlan megoldásokra, ráadásul óriási önbizalommal játszanak. Hétfőn egy edzésünk volt, kedden a meccshelyszínen gyakoroltunk, átvettük a játékukat. Nagyon kemény csatára számítok, várhatóan csak az utolsó negyedben dől el, szerintem egyik sem tud hamar ellépni a másiktól. Rég nyert ellenük bárki hazai pályán, szép kihívás.

Varga Zsolt

Olyan rettenetesen nagy tétje nincs ennek a mérkőzésnek. MIndkét csapat rendesen gyűjtögeti a pontokat, ebben a szakaszban ez inkább egy presztízsmérkőzés, én legalábbis annak veszem. Ami a szakmai szempontokat illeti: biztos, hogy ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk a szezon eddigi időszakában és én szeretném látni, hogy ténylegesen hol tartunk, az eddig végzett munka mire elég a Recco ellen, milyen problémák jönnek elő egy ilyen erős ellenféllel szemben. Fontos, hogy ilyen téren is tapasztalatot szerezzünk, “megtanuljuk” a Reccót, azt, hogy hogy kell, hogy lehet egy ilyen nehéz ellenféllel szemben végig meccsben lenni. A kispadját – tehát a játékosállomány egészét – tekintve a Recco szerintem a világ legjobb csapata. A szervezettséget illetően az én szubjektív véleményem szerint nem lehet ugyanezt elmondani róluk. Ettől függetlenül ők is mérkőzésről mérkőzésre jobban játszanak, a szervezettség terén is látszik a folyamatos fejlődés. Viszont a játékuk egyik legfőbb jellemzője, hogy erősen individuális jellegű. A világ legjobb játékosait szerződtették, és ha ez a csapat jól játszik, akkor nagyon-nagyon nehéz megállítani őket. Minden pozícióban világklasszis, sorolhatnám a neveket, de mindenki tudja. Egyébként pedig még mi is egy folyamatban vagyunk, készülünk, vannak terveink, amiket meg szeretnénk valósítani. Vannak olyan taktikai elemek, amelyek lassabban állnak össze, amiket még gyakorolnunk kell. Ugyanakkor a munkánk egy része “meccsfüggő”, a játékunkban úgy tudunk előrelépni, ha látjuk éles helyzetben, hogy mi hogy működik. Egy-két taktikai elem hatékonyságát csak ezen a szinten próbálhatjuk ki. Ahogy haladunk előre a mérkőzésen és látom, hogy mi történik, ahhoz igazítom a fejemben lévő tervet, amivel leülök a kispadra, tehát folyamatosan reagálok.

Bővebben: LEN / VLV, NS