Harmadszor is a Fradinak játszották a magyar himnuszt Olaszországban – novemberben irány Dánia!

Férfi jégkorong, Kontinentális Kupa, 2. forduló, D-csoport, 3. mérkőzés
Ritten Sport 1-3 Ferencváros
Harmadok: 1-2, 0-0, 0-1
Gólok: Switzer, Karmeniemi (+1, Hajós, Nagy), Németh

Teljes mérkőzés: YouTube

Arany (Nagy K.)
Rantanen, Kärmeniemi – Tóth Re., Nagy G., Németh
Pulli, Tóth Gergely – Tóth A., Switzer, Fitzgerald
Sarcia, Hegyi – Tóth Gergő, Hajós, Tóth Ri.
Jászai, Roczanov – Farkas, Kulmala

Kíváncsian vártuk, hogy az EBEL-es Bolzano játékosa, Ivan Tauferer jégre lép-e ellenünk: eredetileg csak az Olimpija Ljubljana elleni meccsre vette kölcsön a Ritten „testvércsapatától” a hokist, de a második nap úgy alakult a helyzet, hogy ma is szükségük lesz rá. Mivel a Bolzano nem játszott, így zöld jelzést kapott a játékos. A lelátóról ezúttal is remek támogatást kapott a fradista fanatikusoktól csapatunk, amit gyors góllal hálált meg a „döntőn”. Már a harmadik percben megszereztük a vezetést, Switzer ugrott ki egy elcsent pakkal és közelről kilőtte a hosszút, Lindskoug kapus tehetetlen volt. Nem örülhettünk sokáig a vezetésnek, mert Pulli kiállítását pár másodperc alatt kihasználták a hazaiak, egy remek kombinációt bemutatva mattolták Aranyt. Ám ez sem hozta lélektani előnybe őket, továbbra is inkább mi diktáltuk a tempót és alakítottuk ki a helyzeteket, de Lindskoug eszén nem sikerült túljárnunk, jó napot fogott ki. Ám nekünk is járt egy fór, amiben csak nehézkesen sikerült felállnunk, de amikor ez megtörtént… A korong a hosszún üresen várakozó Karmeniemi elé került, aki köszönte szépen és értékesítette a ziccert! Ennek köszönhetően egygólos előnyben mehettünk az első pihenőre.

A folytatásban az első percekben mindkét félnek meggyűlt a baja a támadóharmadbeli cserékkel, de aztán sikerült belerázódni és remek játék kerekedett, mondhatni, hogy megérkezett a meccsbe a Ritten is, mindkét oldalt több komoly helyzetet sikerült kialakítani, főleg gyors kontrákból és emberelőnyökből, de a hálók nem rezdültek meg, Arany és Lindskoug is komoly védéseket mutatott be. Kezdett a hangulat is forrósodni, egyre több kakaskodás tarkította a játékot. A záró harmadra áthúzódott egy emberhátrányunk, ami akár el is tűnhetett volna, de Rantanen letaglózását az utolsó másodpercekben nem szankcionálta az amúgy nagyon korrekten fújó játékvezetés.

A játék képe nem változott, talán – de csak egy picit – feljebb kapcsolt a Ritten, de ez sem volt elég nekik ahhoz, hogy újabb gólt szerezzenek ellenünk. Érződött az is, hogy ez a harmadik meccs a három nap alatt, már a védőharmadban is voltak eladott korongok itt is, ott is. Azért ziccerek akadtak így is mindkét oldalt, mi például egy kettő az egy elleni akciót nem tudtunk befejezni, míg az olaszok Arany mamutja mellett a résnyi helybe nem tudták begyömöszölni a pakkot, a vas külső oldalára tolták azt. A hajrában aztán már minden mindegy alapon támadt a házigazda, amit sikerült kihasználnunk és Németh éles szögből bevitte a kegyelemdöfést. Még ezután sem adták fel Taufererék, emberelőnybe is kerültek, lehozták a kapust, sőt, az egyik cserében még bepróbálkoztak azzal is, hogy még egy ember feljön „sunyiban”, ezt azonban kiszúrták a játékvezetők és jött is a jól megérdemelt kiállítás, ami véglegesen eldöntötte a találkozót.

A hátralévő másodperceket okosan lepörgettük, konfliktus se alakult ki, jöhetett az ünneplés!

A továbbjutásunk azt jelenti, hogy utazhatunk a dániai Vojensbe, ahol az E-csoportban a dán házigazda SønderjyskE Ishockey, az angol Nottingham Panthers és a francia Gothiques d’Amiens trióval mérhetjük össze erőnket. A csoportból az első két helyezett jut be a négyesdöntőbe. A harmadik kör mérkőzésnapjai: november 15-17.

Bezzeg a jégkorong!