Mind a négy negyedet megnyerve győztük le a lilákat.

Férfi vízilabda, OBI, 2. forduló
Ferencváros 18–9 UVSE
Negyedek: 3-2, 6-1, 5-3, 4-3
Gólok: Jaksic 3, Jansik 3, Kállay 3, Varga 2, Bicari 1, Fountoulis 1, Mezei 1, Nyíri 1, Pohl 1, Szabó 1, Zalánki 1

Hazai pályán is bemutatkozott a „mindencímet” védő vízilabda csapatunk nagyon lelkes szurkolótábor előtt – az elmúlt évek szép eredményeinek hála úgy néz ki, hogy az uszodában is megragad egy nagyobb mag, korábban az ilyen bajnoki találkozókon ez nem volt igazán jellemző, a pólófanatikusok hétközben még Szegeden is tiszteletüket tették busszal! Így végig jó hangulatban játszhattak a fiúk. Az első negyedben még „tapogatózás” zajlott a medencében, aztán a második nyolc percben beindult a Fradi-henger, ott el is döntöttük a bajnoki pontok sorsát végleg. Hozzá kell tenni, tettük mindezt úgy, hogy több válogatott kiválóságunkat nem is neveztük: nem volt ott a vízben Aaron Younger, Sedlmayer Tamás és Vámos Márton sem. A hátralévő idő már csak formalitás maradt, becsületből megnyertük azért ezt a két játékrészt is, két fiatal tehetségünk is beköszönt az ellenfelünknek, a kedélyeket is csak a zsűriasztal borzolta, miután egy érvénytelenített gól után a reklamálásra azzal a megdönthetetlen érvvel válaszolt, hogy: „Nem mindegy?”…

Jansik Szilárd

Ellenfelünk megmutatta, hogy nem véletlenül jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. Jó volt a mérkőzés, egyre jobban összeállunk, de azért látszott rajtunk, hogy melóban vagyunk, délelőtt is kondiedzésen vettünk részt. Az UVSE ellen pedig nem könnyű játszani, hiszen sok mozgékony játékosuk van, nagyon figyelni kellett arra, hogy ne forduljanak le, ezt meg is tudtuk oldani. Mutattak több klasszismozdulatot is, még az is benne van, azt mondhatom talán, hogy egy felsőházi csapatot győztünk le.

Varga Zsolt

Bármennyire is kis csapatként indult az UVSE, számottevővé nőtte ki magát, foglalkozni kell velük, mi is így tettünk, megnéztük, mik az erősségeik, amire oda kell figyelni, kik a jó lövők. Kicsiben úgy készültünk, ahogy általában szoktunk minden fontos mérkőzésre. A mai meccset megpróbáltam áttenni egy erősen fizikális oldalra, hiszen fiatalokról van szó, akiknél fizikálisan erősebbek vagyunk és rutinosabbak is. A kiegyensúlyozott első negyed után sikerült is érvényesítenünk ezt a fölényt, összességében elégedett vagyok, bár kicsit túl sok gólt kaptunk. De ez talán betudható annak, hogy még csak három hete dolgozunk együtt.