A korábban meghirdetett gyűjtés mellett az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalát népszerűsítette clubunk a Diósgyőr elleni bajnokin.

Az Ökumenikus Segélyszervezet újabb közös kampányt szervezett stratégiai partnerével, a Ferencvárosi Torna Clubbal, ezúttal a DVTK elleni mérkőzésen egy látványos megmozdulás keretei között. Az ökumenikusok az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében a tanévkezdésig 1000 rászoruló gyermeket támogattak minőségi tanszercsomagokkal országszerte, az ehhez szükséges pénzen felüli adományokból pedig év közben támogatják a gyerekek felzárkózását.

Ehhez a segélyakcióhoz csatlakozott az FTC, amely a Fradi Shopban gyűjtést szervezett, valamint a DVTK ellen megrendezett hazai mérkőzésen látványos, közös akcióval készült. A találkozó kezdetkor a klub utánpótlás-labdarúgói, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet résztvevői csaknem 200 gyermek élőképként formálta meg a 1353-as adományvonal számjegyeit a lelátón.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával minden alkalommal 250 forinttal támogatják a telefonálók a segélyakció célját. A mérkőzés előtti megmozdulás célja az volt, hogy minél több ember figyelmét felhívják az akcióra és a telefonszámra, hiszen a tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi teher, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek.

FTC