Az UEFA ellenőr ezúttal Angliából érkezik majd az Üllői útra.

A 42 esztendős Ruddy Buquet UEFA 2-es kategóriájú játékvezető, igen tapasztalt sípos: hazájában közel 100 másod- és bő 200 elsőosztályú mérkőzés van a háta mögött, kétszer vezetett francia ligakupa, egyszer-egyszer pedig francia kupa és szuperkupa döntőt – utóbbi kettőt az előző szezonban. Idén is volt már bajnokija, az AS Monaco – Olympique Lyon (0-3) találkozót vezette pénteken, a VAR-t is „bevetve” állította ki a hazai csapatból Cesc Fabregast:

A nemzetközi színtéren is komolyabban foglalkoztatják, az Európa Ligában 17, a Bajnokok Ligájában pedig 8 meccset fújt (a selejtezőkörökben 10 és 4 meccs), emellett kapott már korábban VB-selejtezőket, Nemzetek Ligája találkozókat is. Pályafutása során átlagban 4 sárga lapot osztott ki per meccs, ám figyelmeztető jel, hogy az átlaga csak a BL-selejtezőben jóval nagyobb: 7. Ezt talán az is magyarázhatja, hogy mindig a harmadik körben küldték, ezek pedig kiemelten fontos párharcok, hiszen a továbbjutó már biztosan csoportkörbe jut.

Magyar csapatnak is vezetett már, 2013-ban a Vojvodina – Honvéd odavágóján működött közre, amelyet a hazaiak nyertek 2-0-ra, miután az első góljuk után emberhátrányba is kerültek.

Vezetőbíró: Ruddy Buquet (francia, statisztika)
Határbírók: Guillaume Debart (francia), Julien Pacelli (francia)
Tartalék: Frank Schneider (francia)
UEFA játékvezető ellenőr: Mehmet Murat Ilgaz (török)
UEFA delegátus: Michael Foster (angol)