A Bajnokok Ligája idei szezonjában eddig négy meccs alatt három gólt szerzett Toki – a Fradiba szerződése előtt is kikérte Kovács Péter véleményét játékosunk.

Szüleinek a háborúk miatt menekülniük kellett Szudánból, édesanyja egy ke­nyai mene­kült­táborban adott neki életet, és a poros utcákon tanult meg focizni a Fradi jelenlegi legjobb formában lévő játékosa. A nehéz gyermekkort élt Tokmac ötéves volt, amikor a család Európába költözött, és nyolcévesen, Norvégiában kezdett el újra focizni. Tizennyolc évesen pedig abba a Strömsgodsetbe igazolt, ahol egy bizonyos Kovács Péter ontotta a gólokat.

Már fiatalon látszott rajta, tehetsé­ges, gyors és gól­erős játékos – emlékezett a Borsnak a 41 éves, 10-szeres magyar válogatott Kovács, aki 2017-ben vonult vissza. – Három és fél évet játszottunk együtt, szélsőként több gólpasszt is adott nekem. Nagyon jó kapcsolat alakult ki köztünk, többször kérte a tanácsomat, és a mai napig szoktunk beszélgetni. A Valletta elleni gólja után is gratuláltam neki.

A korábbi magyar csatár el­mondta, a 25 éves Tokmac – aki feleségével él Budapesten – akkor is kikérte a véleményét, amikor télen megkereste a Fe­rencváros.

Több ajánlata volt, sokat be­szélgettünk a magyar bajnokságról és a Fradiról, amibe tökéletesen beleillik, én csak ajánlani tudtam neki – mesélte lapunknak Kovács, aki a hétköznapokban is ugyanolyan higgadt em­bernek ismerte meg a kenyai támadót, mint a pályán. – A Di­namo Zagreb ellen is fontos szerep vár Nguenre. Nehéz lesz, de képesnek tartom a Fradit a továbbjutásra – tette hozzá.