A lányok is a Bajnokok Ligája selejtezőjére készülnek.

Galéria: FTC női foci

Újra edzésbe álltak női labdarúgóink a nyári szünet után a Bihari úton, gőzerővel készülnek a Bajnokok Ligája selejtezőjére, amelyben a magyar bajnoki cím elhódításával vívták ki az indulási jogot, három év kihagyás után.

Válogatott játékosaink még kaptak további egy hét pihenést, a többiek viszont már a héten elkezdtek edzeni. A keretben még várható változás, 2-3 új játékos is érkezik még a csapatba, igyekszem az átigazolásokat még a héten lezárni, hogy Mariborba már teljes kerettel utazzunk. A BL-re ugyanúgy készülünk, mint a bajnokságra, ugyanolyan metódus szerint edzünk, az új játékosainkat viszont még be kell építeni a csapatba a nemzetközi szereplés előtt. Kedden utazunk Mariborba, ahol vasárnap felkészülési mérkőzést játszunk a szlovén bajnok, Pomurje Beltinci ellen.” – nyilatkozta Dörnyei Balázs, kupagyőztes bajnokcsapatunk vezetőedzője.

Középpályásunk, Fenyvesi Evelin szerint meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget: „A sikeres szezon után a csapat a két aranyérmet együtt, alaposan megünnepelte, de most már a BL-re kell fókuszálnunk. A szünetet mindenki tartalmasan töltötte, pihentünk, de azért szántunk sportolásra is időt. Örülünk, hogy hamarabb kezdünk, hisz ez azt jelenti, hogy a Bajnokok Ligájára készülünk. Már nagyon várjuk a meccseket, az elmúlt két évben csak ezüstérmet sikerült szereznünk a bajnokságban, így nem tudtunk indulni a BL-ben. Nekem már régóta ez jár a fejemben, nagyon örülök az aranyérmeknek, de annak még jobban, hogy játszhatunk nemzetközi meccseket. A sorsolás szerint a továbbjutás nem lehetetlen, nagyon nehéz dolgunk lesz, de meg kell ragadni a lehetőséget. Öt hetünk lesz a felkészülésre, mindenki tudja, hogy mit kell teljesíteni az edzéseken és mire készülünk, a hozzáállással nem lesz gond. Fontos, hogy az új csapattársaink beépüljenek, erre tökéletes lesz az edzőtábor ami mindig kiváló csapatépítés és amit már mind nagyon várunk.

Fradi.hu