A mai gyakorlásokról fotókat és videót is láthattok.

Galéria: hétfői edzés @ FTC facebook

– Az első edzőtábor végéhez közeledünk. Milyenek voltak az eddigi tréningek? Mennyire volt szokatlan, hogy sok, nálad is fiatalabb labdarúgó, valamint kölcsönből visszatért játékos is itt készült?
– Nagyon keményen kezdtük az edzőtábort. Napi két edzéssel 30 fokban, ami igen megterhelő volt. De ez kell ahhoz, hogy július elején jó állapotban tudjunk nekivágni a nemzetközi szereplésnek. Az pedig szerintem jót tesz a csapatnak, hogy sok új játékos és fiatal van itt, hiszen mindenki küzd azért, hogy itt maradhasson. Ez jobb és jobb edzésteljesítményt vált ki, állandóan a maximumot kell nyújtani, hiszen mindenki meg szeretne felelni az edzőnek.

– A te helyzeted mennyit változott? Már nem lehet arról beszélni, hogy ismeretlen lenne az edzőtábor, a felnőtt légkör, tőled is folyamatos jó teljesítményt várnak el.
– Ez igaz volt azóta, hogy a felnőtt csapattal vagyok. Fel kellett vennem rögtön a ritmust, és hiba nélkül teljesítenem. Persze az elején azért még több volt ebből, időközben én is fejlődtem, és sikerült beilleszkednem a csapatba. Azt nem mondhatom, hogy teljesen kész futballista vagyok, mint mások, de ez a célom. Azért hajtok, hogy meghatározó játékos legyek.

– Miben a leginkább más a felnőtt közeg?
– Főleg gondolkodásban. Futásmennyiségben nem, mert nagyjából ugyanannyit futottam korábban is, mint itt. De intenzitásban, a sprintekben, a magas intenzitású futásokban teljesen más. Illetve itt mindig jóval előrébb kell gondolkodnod. Mielőtt megkapod a labdát, már arra kell figyelned, utána mit csinálsz. Ezt kell nagyon megszokni minden fiatalnak.

– Komoly konkurenciaharc van a te posztodon is. Hogy látod az esélyeidet?
– Az edzőt ismerve, az játszik, aki a legjobban teljesít. Azaz, rajtam múlik, mennyi lehetőséget harcolok ki. Ha nagyon extrát nyújtok edzéseken, és a legjobbamat mutatom, nem fog kihagyni a fiatalságom miatt. Ez kedvez nekem is, de ehhez úgy is kell játszanom.

– Mik azok a személyre szóló tanácsok, amelyekkel el szokott látni Sergei Rebrov?
– Védekezés közben a helyezkedési pozíciókat mondja el, támadásban azt, hogy többet forduljak rá a játékra, többet játsszak előre, forgassuk a játékot. Sokszor megállítja a játékot, és mindig elmondja, mit vár tőlünk. Most például arra hívta fel a figyelmemet, hogy védekezésben, melyik emberrel menjek el.

– Sokkal több most a taktikai elem, mint amit eddig megszoktál?
– Igen, de ez nagyon jó, mert a meccsen eredményesebbek tudunk lenni, és jobban élvezzük a játékot. Értjük a futballt annak köszönhetően, ahogy a mester elmagyarázza. A foci észjáték is, hiába gyors vagy ügyes valaki, csak azzal nem tud eredményes lenni, kell a taktikai tudás is, és ezt nagyon jól átadja az edző.

– Mennyire nehéz elsajátítani ezeket az elemeket? Már teljesen ismeritek ezt a fajta futballt?
– Értjük, amit kér, ezért jó úton haladunk. Persze követünk még el hibákat a mozgásokban, és hibák lesznek is mindig, de egyre kevesebb és kevesebb jön elő.

– Kedden tartják a Bajnokok Ligája sorsolását. Nézted már, kik lehetnek az ellenfeleink?
– Egyelőre nem nagyon nézegettem, de holnap majd követni fogom a sorsolást. Nagyjából persze képben vagyok. Tudom, hogy erős ellenfél, de a Celtic otthonába például nagyon szívesen elmennék [az interjú még az UEFA közleménye előtt készült].

Fradi.hu