Nikola mellett Gór-Nagy Miklóst kérdezték a Bajnokok Ligája győzelem után – Vogel Somáról pedig édesapja, a korábban BEK-győztes Zsolt véleményét kérték.

Örökké emlékezetes marad a bemutatkozásom a Bajnokok Ligájában… Nagyon nehéz sorozat volt, hiszen korábbi győztesek ellen kellett játszanunk, de mérkőzésről mérkőzésre egyre jobbak lettünk és végül megérdemelten nyertünk! Korábban is volt már részem ötöspárbajban, klub és válogatott színekben is, ami azért lutri, de mint mondtam, összességében megérdemelten hódítottuk el a BL-trófeát. Minden tisztelet az edzőknek és nekünk, játékosoknak is, mindent megnyertünk, amit lehet!” – mondta Nikola Jaksic hazája egyik portáljának.

Az alázatos és kemény munka, valamint a csapategység volt a titka a Ferencváros Bajnokok-Ligája győzelmének – hangsúlyozta Gór-Nagy Miklós, a Fradi védője, miután a zöld-fehérek Hannoverben megnyerték a legrangosabb európai kupasorozatot.

Óriási dolognak tartja a Bajnokok Ligája-győzelmet Gór-Nagy Miklós világbajnok, friss BL-győztes vízilabdázó, és minden csapattag büszke szerinte a Ferencvárosra.

Mint a pólós az InfoRádióban elmondta, lépésről lépésre haladtak, volt úgy, hogy hullámvölgyben érezték magukat, de a nyolcas döntőben való részvétel nem forgott veszélyben, a Dubrovnik elleni mérkőzésre pedig rendesen fel tudtak készülni fejben.

Utólag azt mondhatom, minden jól alakult. Hogy mikor hittük el, hogy megnyerhetjük? Szerintem végig bíztunk magunkban. De hát egy ötméterespárbajban csak nüanszok döntenek” – utalt arra, hogy a trófeát csak büntetők után tudták elragadni a görög Olympiakosz elől.

Azzal nem nagyon volt idejük foglalkozni, hogy tisztelik-e őket az ellenfelek, hiszen a Final 8-ben mindenki a mérkőzése után ment aludni a szállodába, majd koncentrálhatott azonnal a következő feladatra.

Varga Zsolt edző első nyilatkozataiban a csapatmunka diadalaként értékelte az év sikereit.

Erre reagálva Gór-Nagy Miklós elmondta: „a sport ilyen, rengeteg ideig készülünk egy-egy pillanatra. A szuperdöntő összesen 6 és fél órányi játékot jelentett, vagy még kevesebb volt, miközben iszonyú sok fáradt este, fáradt délután, feszültségekkel teli edzés volt. De ebben a csapatban, úgy érzem, végig benne volt a nagy eredmény, mert a csapategység példás, a szeretet, az elfogadás és az alázat pedig megvan, mindenki tudja, mi a feladata, az edző rögzítette a feladatokat az év elején, és mindenki tudta a dolgát„.

Huszonegy éves korára egyesek Európa legjobb kapusának tartják Vogelt, aki német medencében Bajnokok Ligáját nyert a zöld-fehérekkel. Ezt megelőzte a magyar bajnoki cím, a Magyar Kupa-diadal, a Magyar Szuper Kupa-elsőség, és az Európai Szuper Kupa is vitrinbe került. A Fradi a múltban sohasem végzett élen az európai bajnokok tornáján, ráadásul a kvalifikációk csoportnegyedikjeként nehezen „fért be” a Final Eight-mezőnybe. A BL-remeklés főszereplője a 199 centi magas ifi világbajnok Soma volt.

A három meccs során formahullámzás nélkül védett, ami elég ritka – mondta a pólós édesapja, a Fradiban edzősködő Vogel Zsolt, aki korábban hat évig trénere volt a fiúnak. – A helyezkedés rejtelmeire, a labda vízről való felvételére, lövéshárításra tanítottam. Sokat számított, hogy nála idősebbek között is védett az FTC-ben. Görcsmentesen tapos a kapuban, magabiztossága megnyugtatja a védelmet.

S hogy az említett öt trófea után a július 15. és 27. között rendezendő kvangdzsui vb-n szerezhet-e újabb érmet, arra Vogel úr azt válaszolta: az olimpiai kvalifikáció a legfontosabb cél.

Märcz Tamás kapitány dolga eldönteni, hogy kit védet a válogatottban, de biztos, hogy Soma még sokat tanulhat Nagy Viktortól. A fiam egyébként nem kap sok pihenőt, mivel a nemzeti csapat folytatja vb-felkészülését, ezért csak kis vízparti hússütéssel kapcsolódik majd ki – árulta el a büszke apa.

Bors, InfoRádió, Zurnal