Danick Snelder gólokkal tért vissz a csapatba, távozóink könnyes búcsút vettek clubunktól.

Női kézilabda, NBI, 26. forduló
Ferencváros 39–16 (16-8) Eszterházy SZSE
Gólok: Klujber 8, Lukács 5, Tóth 5, Faluvégi 4, Klivinyi 4, Pena 4, Schatzl 4, Farkas 2, Snelder 2, Márton 1

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Mindkét fél számára tétnélküli mérkőzés volt a szezont lezáró bajnoki találkozó, hiszen az egriek már biztos kiesők voltak, nekünk pedig se előre, se hátra nem volt lehetőségünk lépni a második helyről. A kezdés előtt köszöntések tömkelege volt a programban, távozóinkat egy-egy csokor virággal búcsúztattuk – többeknél eltörött a mécses… -, majd Háfra Noémi vehette át az “Év legjobbja” díjat, amelyet a fradista közönségszavazáson nyert meg.

A játékra sok karaktert nem érdemes pazarolni, érezhető volt, hogy itt az évad vége, ami talán kicsit bosszantó volt, hogy sok volt a felesleges durvaság, de szerencsére nem történt sérülés. A kapunkat Siófokra távozó Szikora Melinda védte, méghozzá kíválóan, ő is kapta meg végül a meccs legjobbja címet a lefújás után. A zöld-fehérben nem sok szerephez jutó Farkas Kata is beállt búcsúmeccsén, gólokat is szerzett. A legörömtelibb viszont holland beállósunk, Danick Snelder visszatérése volt, hosszú kihagyás után lépett újra pályára, neki is sikerült betalálnia, óriási taps volt a jutalma.

Ezt az egész csapat is megkapta az ezüstérmek átadása után, majd jöhetett a közönségtalálkozó. Nehéz szezonon vagyunk túl, köszönünk mindent, lányok! Ősszel ugyanitt, ugyanvelünk! Hajrá, Fradi!

Danick Snelder

Nagyon örültem, hogy végre be tudtam állni, nagyon nehéz volt az elmúlt hét és fél hónap, minden nap sokat dolgoztam úgy, hogy nem tudtam, jó lesz-e megint a hátam és a lábam. Az elmúlt két hónapban éreztem, hogy egyre jobb mindkettő. Elek Gábortól nagyon sok bíztatást kaptam, hogy ne adjam fel, hisznek bennem, hogy újra a régi leszek. Ma végre újra játszani tudtam, de nagyon nehéz is volt ez a nap, mert sok barátom fog most elmenni a Fradiból, különleges nap volt ez…

Elek Gábor

Várjuk vissza az Egert az NBI-be, hogy minél többször játszhassunk velük itthon és idegenben! Számomra csoda, hogy a lehetőségeikkel az első osztályban tudtak szerepelni, remélem még fognak is. Régóta mondom, hogy nagy szüksége lenne a magyar kézilabdának az egyetemi csapatokra, rengeteg játékost veszítünk el amiatt, hogy a fiataloknak a tanulás és a sport között választaniuk kell. A mai nap a búcsú ideje volt, búcsú olyan játékosoktól, akik meghatározták a Ferencváros elmúlt éveit, búcsú olyan játékosoktól, akik az elmúlt évünket határozták meg, ezt próbáltuk úgy megoldani, hogy mindenkinek a lehető legszebben sikerüljön. És nagyon örömteli volt, hogy Danick Snelder visszatért!