A pápai bárpultok réme, bicebóca Zsuzsi már most libabőrös a dózsások vonulása miatt – Vincze Ottó szerint csapatunk úgy küzd majd, mintha világbajnoki döntőn lépne pályára.

Vincze Ottó

Az idény leginkább várt mérkőzésén tele lesz a Groupama Aréna, a párharcnak különös pikantériát ad, hogy a ferencvárosi szurkolók éppen a legnagyobb vetélytárs ellen ünnepelhetik meg a jubileumi, harmincadik bajnoki címet. A Fradi már aranyérmesként léphet pályára, erősebb, mint az Újpest, és ha azt a futballt játssza, amelyre egyébként képes, legyőzi a riválisát. Hogy a bronzérem megszerzéséért küzdő újpestiek esetleg motiváltabbak lehetnek? Nos, ez biztosan nem így lesz! Ez az a meccs, amelyen a Fradi labdarúgói úgy küzdenek majd, mint ha vb-döntőt játszanának. Logikus vezetőségi döntés volt, hogy már a téli átigazolási időszakban megerősítik a csapatot, ugyanakkor csak a nemzetközi porondon derül ki, hogy a megszerzett labdarúgók közül kiből válik vezéregyéniség.

Véber György

A Ferencváros a bajnoki cím megszerzése óta először játszik hazai pályán, ellenfele éppen az ősi rivális Újpest lesz, és mi más lehetne a célja, mint hogy fiesztát rendezzen. Másik oldalról közelítve a párharchoz: az Újpest a bronzéremért küzd, nem lenne jó asszisztálni a ferencvárosi örömünnephez, vagyis mindenkinek száz százalékot kell adnia a bajnokin. Közhely, de ez a párosítás érzelmi kérdés a szurkolóknak és a labdarúgóknak is, igaz, az utóbbi időben inkább csak az előbbieknek… Remélem, nagyszerű meccset láthatunk, és a derbi megmutatja, hogy merre kellene haladnia a magyar futballnak. Már most libabőrös vagyok, ha az újpesti szurkolók meccs előtti vonulására gondolok, ez tényleg olyan találkozó, amelyen bármilyen eredmény elképzelhető.

NS