Egyedüli magyar csapatként jutottunk be a legjobb nyolc közé, miután legyőztük a Steaua Bukarestet.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 13. forduló
Ferencváros 12–4 Steaua Bukarest
Negyedek: 1-1, 5-0, 4-3, 2-0
Gólok: Jaksic 2, Kállay 2, Mitrovic 2, Younger 2, Nikic 1, Pohl 1, Sedlmayer 1, Vámos 1

A ma esti találkozón Gárdonyi András őrizte csapatunk kapuját és nem is akárhogyan! Bandi remekül védett, az első negyedben több nagy bravúrt is bemutatott, de ezt ekkor még nem tudtuk gólokra váltani. Aztán a második játékrészben beindult a henger: öt gólt lőttünk, egyet sem kaptunk, mondhatni, hogy eldöntöttük a pontok sorsát és bebiztosítottuk helyünket a Németországban esedékes nyolcasdöntőben. A jó szériával sikerült elaltatnunk magunkat, így a harmadik negyedet gyors három góllal kezdték a románok, ez ébresztőnek meg is tette, olyannyira, hogy több gólt már nem is lőttek a „bakák”, mi viszont sorozatban hatot is a végső dudaszóig. Magabiztosan hoztuk a kötelező győzelmünket, így tét nélküli mérkőzésre utazhatunk majd a csoportkör utolsó mérkőzésére Moszkvába. Szép volt, fiúk!

A csoport további mérkőzésein:
CNA Barceloneta 14-3 Crvena Zvezda
Dinamo Moszkva 15-13 Egri VK
Pro Recco 12-6 AN Brescia

Csapatunk az A-csoport küzdelmeit a 4. helyen zárja. A B-csoportból a horvát Jug Dubrovnik, az olasz Sport Management, a görög Olympiacos Pireus és a német Waspo Hannover jut tovább.

Varga Zsolt

Jól működött a védekezésünk, ott volt a fej, ott volt a kéz, talán a kapott gólok számából is látszik ez. A támadásban az első negyedben volt pici fennakadás, elkapkodtuk a helyzeteket, utána elkezdtük kihasználni őket, amitől jobbá vált az egész mérkőzés képe.