Nemzetközi versenyre utaztak clubunk sportolói.

https://www.instagram.com/p/BtBxVCoFcoL/

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát legyőzve szerzett aranyérmet 200 méter pillangón Szilágyi Liliána az antwerpeni úszóversenyen. A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes első érmét szerezte, amióta januárban aláírt a Fradihoz.

Mindenki ezzel jön, hogy megvertem Katinkát… Pedig nem ez az első esetmondta a Borsnak Lilu. – Nem számítottam ilyen eredményre, hiszen még nagyon év eleje van, edzésnek fogtam fel, csak jó időt szerettem volna úszni, nem érdekelt, ki végez mögöttem vagy előttem.

A 22 éves pillangóspecialista nem az első a családjában, aki a zöld-fehéreknél sportol. Nagypapája, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső, valamint édesapja, a többszörös magyar bajnok úszó, Zoltán is a Fradiban versenyzett.

Sok közös vonás van bennem és a nagypapámban. Ő is sokáig kereste a helyét, csakúgy, mint én. Több klubban is megfordult játékosként és edzőként. Büszke vagyok, hogy az FTC-ben nagyra tarják. Engem is tárt ka­rokkal fogadtak, mindenben támogatnak – tette hozzá Lilu, aki szeptember óta készül Verrasztó Dávid mesterével, Molnár Ákossal. – Nagyon élvezem a közös munkát. Kőkemény tréner, nekem meg pont erre volt szükségem, mert nem vagyok egy könnyű eset. A szigor mellett viszont jut időnk egy kis mókázásra is. Verrasztó Dáviddal sokat viccelődünk, Ákos pedig a fanyar humorával mindig partner ebben.

Lilu az idei céljairól elmondta: nem érmekben szeretné mérni a sikert.

A legfontosabb, hogy stabilitás kerüljön az életembe. Mind az edzéseken, mind pedig a magánéletemben erre fogok törekedni.