Céljairól is beszélt új hátvédünk, valamint arról is, ki segített neki a döntés során.

Pénteken már az új csapattársakkal edzhetett, hogy érzi magát a Ferencváros játékosaként?
Komoly történelemmel rendelkező csapathoz kerültem, örülök, hogy itt lehetek és szeretnék minél több sikert elérni a csapattal, első körben szeretnék segíteni, hogy meglegyen a bajnoki cím. Ezért pedig mindent meg fogok tenni.

Mennyit tudott a magyar fociról, mielőtt aláírta volna a szerződését?
Voltak korábban magyar csapattársaim, tőlük sikerült megtudnom pár dolgot, például azt, hogy a bajnokság színvonala folyamatosan emelkedik, és azt, hogy a Ferencváros igen erős csapat, úgy gondolom, jó helyre kerültem.

Ki segített pontosan?
Mervó Bencével beszéltem, ő osztotta meg velem a tapasztalatait.

És Szergej Rebrov mit mondott?
Természetesen beszéltem vele is, nagyon pozitív volt az, amit felvázolt, ezért is döntöttem úgy, hogy csatlakozom a csapathoz.

Milyen állapotban érkezett a Fradihoz, és mi az, amiben hasznára lehet a csapatnak?
Budapesten töltöttem három napot, de edzeni nem tudtam, kell egy kis idő, amíg újra felveszem a fonalat, de edzésben voltam a korábbi csapatomnál is, úgyhogy jó formában vagyok, nem lesz gond. Szerintem a hétvégi edzőmeccseken már nem lesz semmilyen problémám.

Korábban szerepelt a védelem közepén és a szélén is, de a középpályán is kapott már lehetőséget. Hol érzi magát a legjobban a pályán?
Legjobban a védelem közepén érzem magam, baloldali középhátvédként, de a válogatottban szerepeltem már balhátvédként is. Ott segítek, ahol tudok, de elsősorban középhátvédnek tartom magam.

Mik a céljai a Ferencvárosban?
Mint mondtam, szeretnék bajnokcsapat tagja lenni, utána pedig jó lenne egy európai kupasorozat csoprotkörébe kerülni, erre szerintem minden lehetőség adott. Tudom, hogy a Fradi-szurkolók nagyon közel állnak a csapathoz, szeretnék nekik megfelelni, mindent megteszek, hogy boldoggá tegyem őket

Mit tart a legnagyobb erősségének?
Szerintem az egy az egy elleni védekezésben jó vagyok és a labdakihozatal, a támadások elindítása is fekszik nekem. Természetesen sokat kell még fejlődnöm, de 23 évesen erre minden lehetőségem megvan még.

Mi a helyzet a grúz válogatottal?
Nagy lépéseket tettünk a válogatottal, az elmúlt két-három évben sokat fejlődött a csapat. A Nemzetek Ligájában sikerült megnyernünk a csoportunkat, most az a célunk, hogy 2020-ban ott lehessünk az Európa-bajnokságon.

Origo