Az MTK-nál kölcsönjátékosként szereplő Kíra is „Elit” lett.

Bánfai Kíra is bekerült a Magyar Kézilabda Szövetség tehetséggondozó ösztöndíjprogramjába. A mindössze 18 éves játékos a Ferencvárostól érkezett kölcsönbe a nyáron, azóta 14 mérkőzésen 25 gólt szerzett kék-fehérben.

Nagy megtiszteltetést jelent, hogy bekerültem a programba, nem számítottam rá – mesélte az ifjúsági válogatottal világbajnoki ezüstéremig jutó szélső, aki első szezonját játssza a felnőttek között. – Magammal nem vagyok megelégedve, nem úgy játszottam, ahogy szerettem volna. Időbe telt, amíg megszoktam a légkört, bár a lányok nagyon kedvesek és befogadóak voltak. Kis szerencsével jobban is állhatnánk a tabellán, de szerintem nem lesz probléma, össze fogunk állni.

Bár Kíra a Ferencváros színeiben már bemutatkozhatott a K&H ligában, ez az első szezon, hogy hétről-hétre a legjobbak között bizonyíthat.

Megtanultam, hogy a felnőttek között mérlegelni kell minden helyzetben, hogy mit vállalhat el az ember, és mit nem – idézte fel egyik hétvégi ejtését, a tőle megszokott félmosoly kíséretében. – Az is nagy különbség, hogy itt már nem elég egy-egy kiemelkedő képességű játékos, aki elviszi a hátán a csapatot, mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a sikerhez.

MTK