A TV élőben közvetít – ellenfelünk legjobbjait nem hozta el Magyarországra. Vogel Soma sem lesz ott a vízilabda válogatottban. A FINA elfogadta a játék gyorsítása érdekében korábban már tesztelt szabálymódosításokat.

Férfi vízilabda, Világliga és Európa Kupa selejtező, A-csoport, 3. mérkőzés
Szombathely, 17.30: Magyarország – Málta

Vogel Soma megbetegedett, a helyére Csoma Kristófot hívta be a kapitány a Miskolcból.

A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport, amelyet a Médiaklikken keresztül online is követhetsz, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Csillogó szempárok és izgatott pólópalánták, a jövő reménységei várták ma délelőtt a férfi válogatott csapatbuszát begurulni a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola bejáratához. Märcz Tamás legénysége a mérkőzést megelőző, szokásos átmozgató edzés előtt a helyi általános iskola vízilabdás növendékeit látogatta meg, és velük tartott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is – olvasható a szövetség weboldalán, az eseményről bővebb beszámolót ide kattintva találtok.

A vasárnapi edzés után Német Tonit kérdezte a VLV: „Nagyon jót edzettünk most, kicsit keményebb volt az átlagosnál, vasárnap este van, jót fogunk aludni! Mindent megteszünk a győzelemért, nem tudom, hogy milyen csapattal jöttek, szerintem magukhoz képest a legjobbal. Nem lebecsülve őket, mi a maximumot fogjuk nyújtani. Minél jobban szeretnék játszani, a fő cél pedig az, hogy minél kevesebb gólon tartsuk az ellenfelet.

Csomagban megszavazták!” – küldte azonnal az információt Katona Norbert, az FTC-Telekom technikai vezetője a kedden kezdődő rövidpályás úszó-világbajnokság helyszínéről, a kínai Hangcsou városából. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) kongresszusán a „Vízilabda 21 reformcsomag” került terítékre, avagy azokról a szabályokról érkezetek a vezetők, amelyeket a nyári Világkupákon és utánpótlás-világversenyeken, többek között a szombathelyi ifjúsági világbajnokságon teszteltek. A részvevők között ott volt dr. Kemény Dénes, a FINA edzőbizottságának alelnöke és dr. Molnár Tamás, a LEN és a FINA technikai bizottságnak tagja – utóbbi kettős minőségében nyilatkozott honlapunknak: „A kongresszus egyben szavazott, ami azt jelenti, hogy van néhány olyan pont, amelyet az európai szövetség megfontolásra újragondolt volna, de hiába. A LEN-megbeszélés alapán kijelenthetem, az európai országok jelentőségét hangsúlyozta szinte mindenki, ezért is fáj Európának, hogy ezt nem vették figyelembe. Ami a szabályokat, a játékot magát illeti: az európai országok is az ismert módosítások pártján voltak, senkinek sem volt kifogása ellenük. A technikai bizottság tagjaként, az európaiak véleményét tolmácsolva három dologgal kapcsolatban emeltem kifogást, amely közül kettőnek van igazán jelentősége: az egyik az időkérések számának csökkentése, a másik a félidei szünet rövidítése három percre. Tekintettel arra, hogy a szabályváltoztatások után fizikailag egyértelműen megterhelőbb lesz egy-egy mérkőzés a játékosoknak, felhívtuk a figyelmet, hogy ezek a két változtatás nem feltétlen állja meg a helyét. A játékosok egészségének érdekében érdemes lett volna minimum megfontolni, ennek ellenére miután a kongresszus csomagban szavazott, változtatás nélkül ment át minden.

Háromszoros olimpiai bajnokunktól megtudtuk, az új szabályokat az Európa Kupa-döntőktől vezetik majd be. Egyúttal minden jel arra mutat, hogy a tokiói limit miatt bevezetett 11-es keretek csak az olimpiákon élnek majd, avagy a többi világversenyt 13 játékossal, vagy akár a kontinensviadalokat 13+2 játékossal rendezik.

MVLSZ, a módosításokról részletes írás: VLV