Fantasztikus játékkal vertük Penáékat.

Női kézilabda, Európa-bajnokság, C-csoport, 3. forduló
Magyarország 32-26 (19-14) Spanyolország
Fradista gólok: Háfra 5, Schatzl 5, Lukács 4, Kovacsics 3, Mészáros 1 ill. Pena 2

A C-csoport végeredménye:
1. Hollandia 6 p
2. Magyarország 4 p
3. Spanyolország 2 p
4. Horvátország

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Kovacsics Anikó

A meccsen már nem volt a könyökömmel probléma, de annyit nem is lőttem kapura, a passzokkal meg nem volt gond. Össze kellett szedni a csapatot fejben, hogy meglegyen a koncentráció végig, és szerencsére az utolsó pár percig meg is volt, akkor meg már belefért, hogy kiengedjünk kicsit. Jó volt ma látni a csapatot, a sok csillogó szemet. A védekezés volt az alap, megbeszéltük, hogy tömörülnünk kell középen, nyilván volt benne hiba, de elvettük a kedvüket és nem igazán tudtak mit csinálni. Az átlövéseik hiányoznak, ezt tudtuk, ezért nem is nyitottunk rájuk. Van két pontunk a középdöntőben, remélem, hogy elkezdünk hinni abban, hogy igenis van keresni valónk. Ugyanakkor nem szabad most elkönyvelni, hogy megérkeztünk, mert ilyenkor szokott jönni a hullámvölgy, de az igaz, hogy ebből a meccsből most erőt meríthetünk.

Lukács Viktória

Nagyon jó meccset játszottunk, amire már nagy szükségünk volt. Amikor el tudtunk menni, akkor sem lassítottunk, hanem mentünk tovább. Örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni a győzelemhez. Ez a siker biztos önbizalmat fog adni a középdöntőre, már alig várom a folytatást.

Kim Rasmussen

Remek csapatnak tartom a spanyolt, nagyon tisztelem őket, ezért is tartom nagy fegyverténynek a legyőzésüket, nagyon boldog vagyok. A középdöntőben is szeretnénk győzelmet, győzelmeket aratni.