Szurkolótársunk beszámolóját olvashatjátok a tizedik hétről.

A tizedik hét

A tizedik hét (is) az erősítés jegyében telt. Egyrészt az időjárás sem túl kedvező, másrészt terhelhetőségünk is egyre nagyobb, ezért egyre több és komolyabb saját testsúlyos és segédeszközös feladatot végzünk.

A hétfői edzés elején Bogi az egészséges táplálkozás és a tudatos vásárlás kapcsolatáról mesélt. Fontos például, hogy ne menjünk éhesen vásárolni. Próbáljuk meg előre összeállítani a következő időszak étrendjét és csak ahhoz tartozó termékeket vásároljunk. Nem kell mindig minden akciós terméket nagytételben megvásárolni előre. Figyeljünk a tápanyagösszetételre, mindig nézzük meg a termékeken lévő táblázatokat. Sok olyan mobiltelefonos alkalmazás van, ami a vonalkód alapján felismeri az ételeket, és megmutatja a pontos információkat (pl. Yazio, Kalóriabázis). Eleinte ódzkodtam ezektől, de miután láttam, hogy a csapatból mások milyen elégedetten használják ezeket, én is nekigyürkőztem. Rögtön kiderült, hogy bár a szénhidrát bevitelem alacsony, azonban zsírból sokkal többet viszek be a napi ajánlásnál. Mióta használom, azóta kicsit tovább tart a vásárlás, de az eredmények is jobbak. Persze otthon a vacsorát és a reggelit a családnál negyedórával korábban kell elkezdenem, mert egyébként mire kimérném és rögzíteném az étkezésem utolsó morzsáit is, addigra ők már régen végeznének. Azonban ennél is fontos, hogy ne essünk túlzásokba. A múltkor édesanyámhoz is egy konyhai mérleggel a hónom alatt mentem a vasárnapi ebédre…

A csütörtöki edzés az erősítő feladatok egy játékosabb, csapatverseny formátumú változata volt. Az egyes csapatoknak adott idő alatt adott ismétlésszámú feladatot kellett teljesítenie. Volt evezés TRX kötéllel, fej fölé nyomás súlyzóval, guggolás gumikötéllel és fekvőtámasz. Ez volt az az edzésnap aminek utóhatásai néhányunknál még ezen a héten is érezhetők voltak. Az edzés végén a kitartóbbak és egészségesebbek elmentek még futni. Apropó egészség. Lassan kezdünk olyanok lenni, mint a futballcsapatunk. Vannak, akik kisebb gyulladással, fertőzéssel küzdenek, van, akinek eltört a keze, sérv- vagy térdműtétre vár. Azonban ők is ott vannak az edzéseken és amennyire tudnak részt vesznek a feladatokban. Le a kalappal előttük!

Hajrá, Fradi!

csabtom