Magabiztosan hoztuk a bajnoki mérkőzésünket, a sikerrel a tabella ötödik helyére léptünk előre.

Férfi kézilabda, NBI, 10. forduló
Ferencváros 28-19 (15-9) Ceglédi KKSE
Gólok: Ancsin 6, Pordán 4, Bujdosó 3, Debreczeni 3, Pálos 3, Szakály 3, Orjonikidze 2, Andjelic 1, Holdosi 1, Kovacsics 1, Lukács 1

Remekül indítottak a fiúk, védekezésünket dicséri, hogy tíz perc alatt mindössze két gólt engedélyeztünk a vendégeinknek – jól összeállt a fal, remek sáncok is voltak, valamint Mijatovic is fogott, mint a festék. Ennek köszönhetően jöttek a gyorsindítások is, amelyekkel jól éltünk. Csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e már a félidőre közé tenni a tízet, ami végül elmaradt, mivel kétszer is emberhátrányban kellett játszanunk. A folytatásban sem igazán változott a játék képe, érezhető volt, hogy a bajnoki pontok sorsa már eldőlt. Horváth Attila a fiataloknak is lehetőséget biztosított, akik éltek is vele, Holdosi és Lukács is remek gólt szerzett, Bence pedig egy csodálatos gólpasszt is adott szélsőziccerből, már a levegőben volt, amikor a beállóhoz passzolt, Pordánnak pedig már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Pordán Bálint

Úgy készültünk egész héten, hogy tudtuk, a védekezés fogja eldönteni a meccset. A Cegléd nyitott védekezését is egészen jól fel tudtuk törni, az első félidő végén volt csak egy kis akadozás, kicsit kapkodtunk, türelmetlenek voltunk. A szünet után tudtuk rendezni a sorainkat, összeállt újra minden, a végére pedig egy felszabadult játék jöhetett. Szurkolóinknak köszönjük a biztatást!

Horváth Attila

Meg tudtuk csinálni, amit kértem, majdnem sikerült úgy játszanunk, mint a Gyöngyös ellen. Nagyon jól kezdtünk, a remek védekezésből jól építettük fel a lerohanásainkat, ezeket gyorsan be tudtuk fejezni, gyors gólokat tudtunk szerezni. Amit nem értettem, hogy miért kezdtünk el kapkodni a félidő előtti utolsó percekben, nem kellett volna – két-három passz után a 60%-os helyzeteket elvállaltuk, nem szabadott volna. A szünet után is kicsit tesze-toszán jöttünk ki, de utána magunkra találtunk, mindenki hozzá tudott tenni a meccshez. Gratulálok a csapatnak, jó úton haladunk.