Kovacsics Anikó tizenöt gólt vállalt a harmincháromból.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, D-csoport, 4. mérkőzés
Ferencváros 33–30 (17-13) SG BBM Bietigheim
Gólok: Kovacsics 15, Háfra 7, Klivinyi 4, Pena 3, Schatzl 2, Faluvégi 1, Márton 1

A keretben bár ott volt Danick Snelder, Elek Gábor nem számolhatott holland beállónkkal, a héten már végzett különedzéseket, de még nincs bevethető állapotban.

Komoly rohanással indult a mai BL-találkozó, nagy tempót diktáltak a németek, mi viszont sikerrel tartottuk a lépést velük, Háfra Noémi vezetésével, aki óriási munkát tett bele az első negyedórába – persze a többiek sem maradtak el nagyon tőle. Ennek köszönhetően a Bietigheim két gólnál többel nem tudott ellépni, mi pedig kezdtük átvenni a játék irányítását. Egyre keményebben védekeztünk, nem tudtak már úgy futni ellenfeleink, támadásban pedig Klivinyi Kingától is érkeztek az átlövésgólok, valamint szélről is fontos találatokat szereztünk. De mintha fent nem akarták volna, hogy átvegyük a vezetést: Háfra kétszer is a kapufát forgácsolta szét, valamint hetest is rontottunk kulcspillanatban. Ám ez sem tört meg minket, a huszadik percben megtört a jég, nálunk volt az előny. A kinti meccsen parádézó Szemerey egy hetesre váltotta Bírót, azt gyorsan meg is fogta, ezután pedig Blanka is több nagy védést bemutatott, a „frontvonalban” pedig továbbra is remekül teljesítettünk, így a félidőre négygólos előnnyel mehettünk.

A folytatásban aztán elkezdtük pihentetni Mészáros Reát, helyére a fiatal szélsőink mentek be „birkózni”, talán emiatt is elkezdett akadozni a támadójátékunk, a Bietigheim pedig újra magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. Hiába volt mindig valaki, aki fontos pillanatokban hozzátette a magáét, egy gólt, egy védést, végül tíz perccel a vége előtt egyenlítettek, majd a vezetést is átvették van der Heijdenék. És az ezután következő percek igazán felfoghatatlanok. Kovacsics idézte fel a Vipers elleni találatát, megfejelve azzal, hogy Visser még kétpercest is kapott, mert odaütött neki, ezután eladták a labdát a németek, Háfra Noémi pedig a félpályán túlról lőtt üreskapus gólt, a hárítani rohanó Salamakha a kapufán „csattant”, sajnos komolyabbnak tűnő bokasérülést is szenvedett. Bíró Blanka ezután hetest fogott, Albertsen együttese pedig Kudlaczot és Laurenrothot is elveszítette sérülés miatt. Az őrült véghajrából végül mi jöttünk ki jobban, a legfontosabb kulcspillanatban Márton Gréta vette be Eckerle kapuját, amivel eldőlt a pontok sorsa.

Óriási csapatmunkát láthattunk, de nem mehetünk el szó nélkül Kovacsics Anikó egyéni teljesítménye mellett: 17 lövésből 15 gólt szerzett. Szép volt, lányok! Folytatás szerdán, Siófokra látogatunk.

Elek Gábor

Borzasztóan nehéz mérkőzés volt, mivel az elején a Bietigheim „megfordította” az elképzeléseinket. Az első félidő végén nagyon jól játszottunk, de sajnos nagyon el is fáradtunk. Ami döntő volt, hogy mindig volt valaki, Blani fogott egy hetest, Misi káprázatosat játszott, iszonyat, hogy honnan merített még energiát. De összességében mindenki, nagyon nagyot harcoltunk. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert nagyon az energiáink végénél járunk és még mindig meccset nyerünk Bajnokok Ligája szinten. Azt, hogyan fogjuk a következő két napban megoldani a regenerációt, azt még nem tudom… Ha minden jól megy, akkor a győzelem most továbbjutást érhetett. Most arccal ráfordulunk a Siófokra. Most nem érzem túl jól magam, de természetesen ez is egy kis gyógyír a betegségre, de a legjobbat az tenne, ha két napot pihenhetnék én is, ami nyilván nem fér bele.