Tovább folytatódik hokisaink remek sorozata az Erste Ligában. Zsinórban a tizedik találkozónkat nyertük meg. Szép volt, fiúk!

Férfi jégkorong, Erste Liga, 13. forduló
Ferencváros 5-4 Gyergyói HK
Harmadok: 2-1, 2-1, 1-2
Gólok: Pavuk (Tóth A., Hegyi), Switzer (+1, Rantanen, Nagy), Tóth A. (+1, Rantanen), M. Fitzgerald (Tóth A., Nagy), Rafaj (Jászai, Walls)

Arany (Pleszkán)
Rantanen, Boros – Tóth A., Nagy G., M. Fitzgerald
Hegyi, Sarcia – Walls, Switzer, Rafaj
Kärmeniemi, Jászai – Pavuk, Tóth Ri., Farkas
Tóth Re. – Tóth G., Roczanov, Hardi

Jól indítottuk a mai találkozót is, a negyedik percben megszereztük a vezetést, Tóth Adrián adott a kapu mögül vissza egy pakkot, amire Pavuk érkezett és már nálunk is volt az előny. Az első harmadban sok kiállítást gyűjtött be a Gyergyó, a harmadik ilyet a tizenegyedik percben ki is használtuk, Switzer révén. Szinte egyből érkezett is rá a válasz, a zebrák ténykedése után négy-a-háromban támadhattak a vendégek, Góga bombája pedig utat is talált a hálónkba. A második húsz perc nem a miénk volt, ennek ellenére mégis mi lőttük az újabb gólt, fórban Tóth Adrián tudott eredményes lenni, amire szintén gyorsan válaszolt ellenfelünk, egy perc múlva kétszer zörgették meg Arany hálóját, a gólt megadták, hogy az első vagy a második lövést, azt nem tudni, de mindegy is. A szünet előtt viszont Fitzgerald csillogtatta meg tudását, egy fantasztikus csuklómozdulattal lőtte ki a felső sarkot. A záró játékrészben egy késleltetett büntetés alatt lőttük be az ötödiket, Rafaj Attila háromszor lőtt Ruczuj kapujára, a harmadik próbálkozása már utat talált a kapuba. Utána viszont az erdélyiek percei következtek, meg a mi büntetésperceink, sok buta szabálytalanságot csináltunk, amivel megadtuk az esélyt Gógáéknak, szerencsére nem tudtak ezzel élni, jól álltuk a sarat hátul, „csak” kétszer kapituláltunk, ami azt jelentette, hogy egy gólt megőriztünk előnyünkből és behúztuk a három pontot! Nem játszottunk jól, de a jó csapatok ismérve, hogy rossz játékkal is tudnak nyerni. És most már talán kijelenthető: jó csapatunk van!

Myles Fitzgerald

Kemény mérkőzés volt, sokat és gyorsan kellett korcsolyázni, nagyot kellett küzdenünk egy jó ellenféllel szemben. Felvettük a kesztyűt, kicsit gyorsabbak voltunk, a vége élesen alakult.

Fodor Szabolcs

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, tudtuk a hokinkat játszani, amik hozta magával a vendégkiállításokat, sikerült ebből egyet ki is használni. Ezután talán az volt a fejekben, hogy ez egy könnyebb meccs lesz, mint a Brassó ellen, nem így lett. Jól össze van rakva a Gyergyó, nem véletlenül szereztek már skalpokat. De azt gondolom, hogy uraltuk a mérkőzést, furcsálltam, hogy a végén ennyi kiállításunk volt, nem volt ez ránk jellemző a szezonban. Nagyot küzdöttünk a hátrányokban, dicsérni tudom a srácokat, megérdemelték a három pontot.