Az “ismerkedés” után a második negyedben beindult a Fradi-henger Franciaországban.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
F-csoport, Aix-les-Bains (Franciaország), 1. mérkőzés
Ferencváros 17-7 Jadran Split
Negyedek: 2-2, 7-1, 5-2, 3-2
Gólok: Jaksic 4, Kállay 3, Mitrovic 2, Sedlmayer 2, Varga 2, Vámos 2, Nikic 1, Younger 1

Beszámoló: Fradi.hu

A csoport másik mérkőzésén: Pays d’Aix Natation 17-7 AZC Alphen. Folytatás ma délután, a holland AZC Alphen ellen, 17 órakor.

Kállay Márk értékelt a mérkőzés után:

Varga Dénes

Nem voltak jók az előjelek, de éppen ezért olyan taktikával ugrottunk vízbe, ami egy kicsit biztonsági játékot jelentett. Ennek eredményeként eleinte fej fej mellett haladt a két csapat. Én arra számítottam, hogy félidőig ez lesz a jellemző, de a második negyed 7-1 lett és ott le is zártuk a meccset. Azt mondják, minden első alkalomra emlékszik az ember, az első meccsem volt a Fradiban csapatkapitányként, emiatt én is fogok erre a meccsre emlékezni. Örülök, hogy ezzel elkezdődött valami, remélem, hogy sokáig fogom szolgálni a Fradit ebben a pozícióban is és hogy jól el tudom majd látni.

Varga Zsolt

Az első negyed nem volt olyan sima a 2-2-es eredménnyel, a kezdés mindig nehéz és azért ez az évad első mérkőzése volt, de a második negyedben elöl-hátul hatékonyabbá váltunk és felőröltük őket. Egy idő után látható volt, hogy jobban bemelegedtünk a játékba, ebben az elmúlt hét is segített, hiszen nem ez volt az első alkalom, hogy játszottunk, volt már némi tapasztalatunk, ami hozzájárult ahhoz, hogy a fejekben rend legyen. A másik valóban az, hogy igazából talán nem volt olyan erős a Split, mint amilyennek gondoltuk, szerintem tavaly picit jobb csapat voltak.

Bővebben: VLV