Märcz Tamás kihirdette a magyar válogatott keretét – három játékosunk nyilatkozott is.

Férfi vízilabda, Világkupa, Berlin, szeptember 11-16.

A-csoport
Szeptember 11., kedd, 20.30: Németország – Magyarország
Szeptember 12., szerda, 16.00: Ausztrália – Magyarország
Szeptember 13., csütörtök, 19.00: Magyarország – Japán

A magyar válogatott kerete:

Kardos Gergely, Vogel Soma – kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Zalánki Gergő – mezőnyjátékosok.

Pohl Zoltán

Teljesen jól vagyok. Annyi volt, hogy amikor a pihenő után visszatértem a hirtelen munkába, egyből beleálltam a kondiba és a kemény lábtempóba a vízben és kicsit megfájdult a jobb térdem. Emiatt ki kellett hagynom másfél hetet, ami igazából nagy baj volt, mert fontos, németek elleni kétkapuk voltak, illetve az ausztrálok elleni kétkaput is ki kellett hagynom. Volt egy MR-vizsgálat, folyamatosan kezeljük is, nincs komoly baj. Meggyógyultam, úgyhogy már teljes értékűen mozgok. Túl vagyunk a kétkapukon, amik hasznosa voltak, a múlt héten, az utolsó kettőre már csatlakozhattam, aminek örültem. Ezeket ki is videóztuk, fontos is, mert, ugye, mindketten ellenfeleink lesznek a csoportban. Azóta pedig a héten magunkban gyakorlunk, egyre rövidebbek és egyre intenzívebbek az edzések. Azt gondolom, hogy olyan csoportunk van, amit meg bírunk nyerni, fontos lenne, hogy behúzzuk, és akkor a másik csoportból a leggyengébbet kapjuk a négy közé jutásért.

Vogel Soma

Nagyon kemény edzőmeccs volt az OSC elleni, nagyon örülök, hogy tudtunk egy ilyen szintű klubcsapattal játszani még a Világkupa előtt. Ez szükséges is volt a felkészülés szempontjából, hogy kicsit átérezzük, milyen játékkal fogunk kint, Németországban találkozni. Az egy plusz öröm, hogy a végén egy góllal sikerült nyerni. Mondhatom, hogy 90-95 százalékosan meggyógyult az ujjam. Nyilván egy ujjprobléma kapusposzton mindig zavaró és visszatérő probléma, de alapvetően a játékban már nem zavar. Én úgy látom, hogy készen állunk, most már csak egy-két „finomhangolás” van hátra, de mindenkiben látom a dinamikát, az erőt és az akarást, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Mindenkivel találkoztunk már a nyár során, bár én a japánok ellen nem játszottam, talán utánpótlás szinten egyszer, rájuk kíváncsi vagyok, teljesen más vízilabda lesz, az biztos. Remélem, hogy lesz lehetőség kipróbálni magam ellenük.

További interjúk: VLV