Ez a sorozat szakadt meg nemrég – pólósunk azért örülhetett is a napokban, ő lett ugyanis az Év sportolója a Playboy – Man of the Year szavazáson.

Nagy sorozat ért véget Vámos Márton számára, amikor lőtt gól nélkül zárta az olaszok elleni rijekai Európa Kupa-csoportmeccset. Marci két esztendeje minden olyan válogatott mérkőzésen (összesen 39 meccsen) gólt lőtt, amelyen vízbe szállt. Ezzel Varga Dumi rekordját közelítette meg.

Korábban Madaras Norbert rekordja is sokáig utolérhetetlennek tűnt, Norbi a 2010-es zágrábi Európa-bajnokságán fejezte be sorozatát, 30, egymást követő szereplése során nem maradt gól nélkül a magyar válogatottban. Ezután Varga Dénes statisztikáját volt érdemes folyamatosan figyelni, az ő szériája csaknem két év után, egy római felkészülési mérkőzésen (a horvátik elleni meccsen) szakadt meg, ez lett volna sorozatban a 44. mérkőzése, amelyen eredményes, így tehát 43-mal „zárt”.

Vámos Márton most véget ért góllövőszériája 2016 eleje óta tartott (érdekes, hogy legutóbb éppen azon a meccsen nem szerzett gólt, amelynek megnyerésével – a németek elleni győzelemmel – kijutottunk a riói olimpiára a trieszti selejtezőtorna negyeddöntőjében).

A fentiekből következik, hogy Marci az elmúlt két év során nemcsak felkészülési meccsen, hanem a Világliga, sőt, a riói olimpia és a budapesti világbajnokság összes mérkőzésén lőtt legalább egy gólt a magyar nemzeti csapatban!

Vámos Márton

Nagyon sajnálom, hogy véget ért. Néhány hete tudtam meg Dumitól, hogy eléggé „előrehaladott” már a góllövési szériám, s esélyem lehet arra, hogy megelőzzem őt és elérjem akár az 50-es meccsszámot, amit ő is nagyon szeretett volna teljesíteni. Szomorú, hogy az olaszok elleni meccsen megszakadt ez a széria, noha többször próbálkoztam azon a meccsen is, de nem sikerült betalálnom. Természetesen nem ez a legfőbb motivációja az embernek a válogatottban, hanem az, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson és nyerjen a csapata.

Bővebben: VLV