Emellett Kenny Böde, Paintsil és Varga gólt vár a Felcsút ellen – legyen így!

A Honvéd és a Balmazújváros ellen nagy gólaránnyal sikerült győznünk hazai pályán, a Diósgyőrtől viszont kikaptunk idegenben. Ennyit számít a hazai pálya előnye?

Három mérkőzés alapján még nem lehet komoly statisztikai következtetéseket levonni, de az előző félévben is erősebbek voltunk itthon, mint idegenben. Én is úgy érzem a pályán, hogy a Groupama Arénában jobban teljesítünk, nem csak az eredményesség szempontjából, hanem a játékunk alapján is. Fontos számunkra, hogy nagyobb pályán, jobb minőségű füvön tudunk futballozni. Ez kedvező, mert jobban tudunk a saját játékunkkal dominálni, míg egy kisebb és rosszabb pálya általában az ellenfeleink számára előnyös. Ez is azt mutatja, hogy mi vagyunk az erősebb csapat, mert a rossz minőségű talaj általában a gyengébb együtteseknek kedvez. A vereségre azonban a talaj minősége nem lehet kifogás, minden meccsen száz százalékot kell nyújtani és akkor az eredményeknek is jönniük kell! Több olyan kudarcnak, mint ami a DVTK ellen történt, nem szabad előfordulnia!

Hogyan élted meg, a Balmazújvárosi elleni győzelmet a pályán?

Jó érzés volt, mert domináltunk a meccsen. A csapattal azt beszéltük, hogy még nem volt olyan győzelmünk ahol a 65. perc után már elkönyvelhettük a meccset és nyugodtabban tudtunk futballozni. Ilyenkor is ugyanúgy kell koncentrálni, de ekkor azért már az ellenfelünk és mi tudjuk a meccs kimenetelét. Mi védők arra koncentráltunk, hogy ne kapjunk gólt, mert az az egész csapatnak magabiztosságot ad, ha kapott gól nélkül tudjuk zárni a mérkőzést. Jól éreztük magunkat a pályán, még ha a meccset nem is elsősorban ezért játsszuk, hanem az eredményesség a fő szempont. A balmazújvárosiak szerintem már Paintsil eseténél, amikor végül sárga lapot kapott, érezték, hogy nem sok keresni valójuk van. Mi ezt próbáljuk minden meccsen elérni, de ez természetesen nem könnyű.

Bekerültél a válogatott bő keretébe, miként érintett, hogy ott lehetsz a legjobbak között?

Ez nagyon megtisztelő számomra. Amikor felhívott a válogatott szövetségi kapitánya, azonnal éreztem a helyzet súlyát. Elképzelhető, hogy ha továbbra is jól teljesítek, akkor a szűk keretben is lesz helyem és ott pedig már bármi előfordulhat. Azért hajtok, hogy még többet ki tudjak magamból hozni és egy új szintre tudjak lépni.

Mit vársz? Bekerülsz a szűkebb keretbe?

Ez jelenleg nem rajtam múlik. Én teszem a dolgomat. Pontról pontra lépek előre és mindig az adott feladatra koncentrálok. Most edzésre megyek, így arra figyelek száz százalékosan. Ha ma jól teljesítek, akkor a holnap is jól fog alakulni. Így élem a napjaimat és nem azt figyelem, hogy vajon be fogok-e kerülni a szűk keretbe. Ez természetesen nem hagy hidegen, de nem erre koncentrálok. Az én feladatom az, hogy a maximumot nyújtsam és akkor a Jóisten is segíteni fog a dolgaim alakulásában.

Szombaton a Puskás Akadémia ellen játsszunk, akik az előző fordulóban vereséget szenvedtek, így biztosan javítani szeretnének ellenünk.

Ellenünk minden csapat úgy lép pályára, hogy az év meccsét játssza, de minket sem kell félteni, főleg a Groupama Arénában. Arra kell odafigyelni, hogy a munkánkat maradéktalanul ellássuk, és ha ez megvalósul, akkor utána már jönnek az extrák is. Meg akarjuk nyerni a meccset és nagyon bízom benne, hogy ez sikerülni is fog!

Milyen eredményt vársz?

Tippelésben nem szoktam jó lenni, de nagyon szeretném, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést. Elől pedig, ha Böde, Varga és Paintsil betalál, az mindenki számára megfelelő, tehát 3-0-ra nyerünk!

Fradi app