A spanyolok ellen gyakorlatilag Vámos fordított, a franciák ellen Vogel ismét lehetőséget kapott, amit bravúrokkal hálált meg.

Férfi vízilabda Európa Kupa, selejtező
A-csoport, Kecskemét, 3. nap
Magyarország 8-7 Spanyolország
Negyedek: 2–3, 2–1, 4–0, 0–3
Fradista gólok: Vámos 4

Beszámolók: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Vámos Márton

Megint 3:1-re sikerült elmenniük a spanyoloknak. Ugye ez legutóbb tegnap fordult elő, pont a románok ellen. Illetve meg volt beszélve, hogy figyeljünk oda majd arra a kezdésnél, hogy inkább legyen 1:1, 2:2, de ne vezessen az ellenfél. De egyébként a többi elem, az utolsó negyed kivételével szerintem jól működött. A védekezés kifejezetten. Az a hét kapott gól, úgy gondolom, hogy bármelyik csapat ellen jó eredmény. Egy kicsit a végére kiengedtünk és ezért nem tudtunk szerintem gólt lőni az utolsó negyedben. Szerintem 8:4-nél elhittük, hogy megvan ez a meccs, bár én tudtam, hogy azért még okozhatnak meglepetést, mert miért adnék fel. Hiába vezetünk 8:4-re, azért vannak itt, hogy nyerjenek. Ennek ellenére még az utolsó pillanatban is volt esélyük. De szerencsére felé lőtték, úgyhogy örültünk. Meccsről, meccsre fejlődtünk és ez szerintem legjobban a védekezésben mutatkozik meg, úgy értem, hogy a hat a hat elleni védekezésben, mert nagyon jól jövünk vissza zónázni. Illetve szerzünk labdákat és utána le is tudunk fordulni, tehát ha ez így működik tovább, nyilván lehet ebben is még fejlődni, akkor jó úton járunk szerintem.

Férfi vízilabda Európa Kupa, selejtező
A-csoport, Kecskemét, 4. nap
Magyarország 9-5 Franciaország
Negyedek: 3–1, 3–0, 1–2, 1–2
Fradista gólok: Manhercz, Német, Vámos

Beszámolók: Fradi.hu, MVLSZ, VLV

Jansik Szilárd

Rendben volt az, hogy nyertünk négy meccset, talán ami nem volt rendben, az az, hogy meccsen belül mennyire ingadozó a játékunk. Most végre jól kezdtünk, de aztán sajnos újra jött az a hiba, hogy kicsit kiengedtünk. Sajnos ugyanezt megcsináltuk tegnap is, hogy megvan egy négygólos vezetés és visszaveszünk, talán azt gondolván, hogy ez már megvan, vagy talán azt gondolva, hogy nem kell annyira hajtani. Itt már mindenki van olyan jó, hogy ha már egy kicsit is lankad a koncentráció, akkor azt egyből kihasználja. Volt, hogy jobban, volt, hogy kevésbé ment nekem. Azt gondolom, hogy folyamatosan javuló volt, itt a harmadik meccsre, tegnap a spanyolok ellen már nagyon fáradtnak éreztem magam. Ma talán jobban éreztem, de azért benne van, hogy most voltunk a héten…tizenkettő, tizenharmadik vizünk volt a héten, tehát már eléggé kivan a test, de hál’istennek most fogunk pihenni délután és megkaptuk a hétfőt. Újra visszaállunk a klubszezonra, még van egy meccs az alapszakaszból, indul a középszakasz és próbáltunk arra regenerálódni, utána meg újra küzdünk azért, hogy megkapjuk a válogatott meghívót.

Vogel Soma

Örülök, hogy a franciák ellen én védhettem végig, főleg így, hogy igazából ez a meccs döntött a csoportelsőség sorsáról. Nem ezt vártuk, azt hittük, hogy tegnap lesz a döntő, de így alakult. Nagyon nehéz mérkőzés volt, én úgy gondolom, annak ellenére, hogy már az elejétől fogva elléptünk négy-öt góllal. A francia csapat évről évre egyre erősebb, úgyhogy az elejétől fogva maximálisan koncentrálni kellett. Most másfél nap pihenő. A holnapi napot megkaptuk teljesen a Fraditól, aztán kedden délelőtt már edzünk és így innentől a középszakasz elindul. Illetve előtte van még egy Szolnok mérkőzésünk, úgyhogy elég sűrű lesz a program, nagyon fárasztó lesz, hát most indul be igazán a bajnokság.

Férfi vízilabda Európa Kupa

Selejtező, A-csoport, végeredmény:

1. Magyarország 12p
2. Franciaország 6p
3. Spanyolország 6p
4. Románia 4p
5. Grúzia 1p

Szuperdöntő (április 5-8., Torinó)

I. csoport: Magyarország, Görögország, Olaszország, Spanyolország
II. csoport: Franciaország, Horvátország, Montenegró, Szerbia

Örülök a csoportnak, mert egyrészt esélyünk van jó eredmény elérni, másrészt játszhatunk a nagyon erős olaszokkal, ami kiváló erőelmérő lesz” – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány.