Az UNICEF Gyerekhang-programban labdarúgó-csapatunk játékosainak nem mindennapi élményben volt része – fiatal kézilabdázóink pedig a SportTV-ben vendégeskedtek.

Az UNICEF-tagországok szervezetei november 20-án szerte a világban kitárják az „ajtókat” a gyermekek előtt, és arra törekednek, hogy felerősítsék az ő hangjukat. Ezen a napon a gyermekeknek a lehető legtöbb, felnőttek által meghatározott területen – a médiától, a sport és a szórakoztatáson át az államigazgatásig – átadják az irányítást, hogy kipróbálják magukat akár szüleik, tanáraik, edzőik szerepében, s nem utolsó sorban elmondhassák, mit gondolnak a tevékenységükről.

A programban részt vett az NB I-ben jelenleg második helyen álló labdarúgó-csapatunk két válogatott játékosa, Varga Roland és Botka Endre, akiknek az U12-es bajnokságot veretlenül vezető fiataljaink tartottak egy rendhagyó edzést.

Galéria: FTC

Kis technikai gyakorlatokat vettünk át a gyerekekkel és meg kell, hogy mondjam nagyon jól esett. Minden ilyen alkalmat meg kell ragadni a fiatalok támogatására. Jól éreztem magam, legközelebb is nagyon szívesen részt vennék egy hasonló eseményen” – mondta a nem mindennapi tréning után támadónk, Varga Roland.

Nagyon jó volt egy kicsit újra visszamenni az időben és a fiatalokkal edzeni. Jó úton haladnak, ügyesen bánnak a labdával és kellemes kis edzést vezényeltek nekünk. Egy ilyen programnak tényleg az a kulcsa, hogy a fiatalokat felkarolják és foglalkozzanak velük és nagyon sokat jelent számukra, hogy sikeres sportolókkal találkozhatnak” – tette hozzá védőnk, Botka Endre.

Ezen a napon a gyerekekre próbáljuk irányítani a figyelmet és elérni azt, hogy átvegyék a felnőttek szerepét különböző helyzetekben. Ezért kerestük meg a Ferencvárosi Torna Clubot, ahol nagyon készségesen fogadtak minket. Nagyon örültünk, hogy amit elterveztünk, az kiválóan megvalósult azáltal, hogy az FTC két labdarúgójának a gyerekek tartottak egy jó hangulatú edzést és a felnőtt focisták együtt sportoltak a fiatalabbakkal” – tette hozzá az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója, Mészáros Antónia.

Fradi.hu