Az FTC elnökét kérdezték az RTL Klub híradójában, azt is elmondták, vizsgálják, hogyan került be a kés a stadionba – az Ügyészség is újabb közleményt adott ki az eljárással kapcsolatban.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a napokban őrizetbe vett újabb gyanúsítottak közül további 9 személy vonatkozásában tett indítványt lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére, valamint sportrendezvények látogatásától való eltiltásra.

A jelenlegi adatok alapján a gyanúsítottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 04-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen. A megalapozott gyanú szerint a mérkőzés szünetében a gyanúsítottak egy kb. 30-50 fős csoport tagjaként – többen az arcukat különböző módon eltakarva – rátámadtak a két sértett férfira, és őket bántalmazták, amelynek következtében az egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény megállapításai szerint, a súlyosan megsérült férfi tekintetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető. Ennek megfelelően a korábbihoz képest súlyosabb minősítés állapítható meg, nevezetesen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványával egyezően a bíróság a múlt héten az ügy korábbi két gyanúsítottja vonatkozásában lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban újabb 18 gyanúsítottat hallgattak ki, akik közül összesen 10 személyt őrizetbe vettek. A kerületi ügyészség az őrizetbe vett gyanúsítottak közül 9 személy vonatkozásában szintén lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt – nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával – mivel a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyétől az ő esetükben is reálisan lehet tartani. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a kényszerintézkedés idejére tiltsa el őket bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától.

Az ügyészség egy szintén őrizetbe vett gyanúsított tekintetében a szabadlábra helyezés iránt intézkedett, miután az ő esetében semmilyen kényszerintézkedés elrendelésére nem látott alapot.

A kényszerintézkedés, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozások elrendelése kérdésében a bíróság a holnapi napon hoz döntést.

A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

Ügyészség