Változtatás nélkül közöljük a Fradi, az SZSZJN és a rendőrség közleményét.

A rendőrség tájékoztatása az esettel kapcsolatban:

A mérkőzés szünetében szurkolói összetűzés történt. Ezzel kapcsolatban a BRFK sajtóosztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy „eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki„, és „a verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült„. A rövid közlemény kitér rá, hogy „az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja„.

Az FTC több médiumban megjelent reakciója:

Az FTC, a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében. Az eljárás befejezésééig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az elmúlt három évben, amióta átadtuk a stadiont, ilyen még nem fordult elő.

Az SZSZJN közleménye:

Ahogy arról már a médiából értesülhettek, a Debrecen elleni mérkőzésen, a hazai szektorok mögött, az eddig bojkottáló szurkolói csoportoktól egyértelműen elkülöníthető szurkoló, összetűzésbe került szurkolótársaival, akik közül 3 embert a nála lévő 2db késsel(!) súlyosan megsebesített.

Egyetértünk azzal, hogy ilyen eseteknek nincs helyük a stadionokban és elhatárolódunk minden ilyen cselekedettől.

A klubbal kötött megegyezés értelmében az esetet a közösen felállított bizottság vizsgálni fogja, és az előre lefektetett szabályok szerint el fog járni. Az ügyben tudomásunk szerint a hatóságok is eljárást folytatnak.

A sebesült szurkolótársainknak mielőbbi felépülést kívánunk!

Pakson találkozunk!

Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül