Nagyon sajnálja a Gergővel történteket a Vasas játékosa, aki meccs után megtapsoltak a Fradi játékosok.

Borzasztó pillanatokat élt át mindenki tegnap a Groupama Arénában a kupadöntőn Lovrencsics Gergő sérülése után, nyilván ez számodra lehetett leginkább sokkoló.

Beszélni is nagyon nehéz róla, még most is. Nem csak azért nem éltem át ilyet, mert fiatal játékos vagyok, ez ami történt, szerencsére nagyon ritka a futballban, rutinos játékosoknak is sokkoló volt. Akkor, ott nem tudtam felidézni mi történt pontosan, csak döbbentem álltam és valóban sokkos állapotban reménykedtem, hogy nem lesz baj. Amikor láttuk, hogy Gergő magához tért, kommunikál, a kezét is felemeli, akkor mindannyiunk szívéről óriási kő gördült le. Nem kívánom senkinek, amit akkor ott átéltünk, vagy amit Gergő családtagjai, szerettei átélhettek a stadionban vagy a televízió előtt. Szörnyű élmény volt.

Többen sírtak is a pályán, te a mérkőzés után az érmek átvételekor is.

Így van, sportemberek vagyunk, de ami most történt velünk, arra lelkileg nem lehet felkészülni. A félelmet és a rettegést mindenki átélte, mindenkire másként hatott. Nem szégyellem a könnyeimet, ez életem legnehezebb órája volt.

Hogy reagáltak a pályán a Fradi-játékosok?

Nagyon rendesek voltak, Leandro külön odajött hozzám, mondta, hogy próbáljak megnyugodni, Geri már jobban van, és mindenki látta, hogy véletlen baleset volt, nem szándékosan okoztam sérülést. Ez jólesett nagyon, de nyilván nem tudtam kizárni a történteket.

Mi történt a meccs után?

Azonnal próbáltam megtudni, hogy mi van Gerivel. Megkaptam az ő számát és az orvosét is, de senki nem vette fel. Írtam Gerinek egy üzenetet egyből. Mielőtt elindult volna a csapat vissza a Groupamából, megkérdeztem bemehetek -e a Fradi öltözőbe. Bementem, a srácok éppen ünnepeltek, énekeltek. Amikor megláttak, kikapcsolták a zenét. Mondtam pár mondatot, arról beszéltem, hogy nagyon sajnálom a történteket, nem szándékosan okoztam sérülést, és Gerivel is tisztázni fogom mindezt. A Fradi-játékosok megtapsoltak, többen odajöttek, beszéltünk pár szót, nagyon rendesek voltak.

Gergővel tudtál azóta beszélni?
Telefonon nem értem el, közben be kellett jönnöm a válogatott edzőtáborába. Az üzenetemre válaszolt, és nagyon kedves, emberi üzenetet küldött. Beszélünk telefonon ma egészen biztosan, és ahogy a válogatottból lehetőséget kapok a távozásra, mindenképpen szeretnék vele találkozni.

forrás: csakfoci.hu