Az U17-es EB-n szereplő játékosunkat kérdezték a Feröer-szigetek elleni meccs előtt.

Hogyan értékelnéd a Skócia elleni mérkőzést?
Megint rosszul kezdtünk, gólt kaptunk, de aztán sokkal összeszedettebben futballoztunk és megérdemelten egyenlítettünk. Fontos pontot szereztünk a továbbjutásért folytatott harcban.

Mennyire voltál elégedett magaddal az elmúlt két mérkőzésen?
A skótok ellen nem annyira éreztem a játékot, de nagyon jól esik, hogy Szélesi Zoltán szövetségi edző bízik bennem, hiszen mindkét meccsen kezdőként kaptam lehetőséget és végig is játszottam. A szakmai stáb mindenkit külön-külön is kielemez, hamarosan személyesen is megtudjuk, hogy kivel mennyire elégedettek.

Téma már csapaton belül a továbbjutás?
Egyelőre még csak pedzegetjük, de nem központi téma. Természetesen nagyon szeretnék az első két hely valamelyikén végezni, megszerezve így a továbbjutást. Az utolsó mérkőzésen is nagyon oda kell koncentrálnunk, de jó azt kimondani, hogy megvan rá az esélyünk. Rendkívül bizakodóak vagyunk.

Milyen ez a feröeri csapat?
Ma elemezzük ki őket részletesebben, de azt már tudjuk róluk, hogy hátul nagyon keményen védekeznek, illetve a kontratámadásaik roppant veszélyesek. Ezekre mindenképpen figyelnünk kell.

Az esélyesség terhét hogyan viseli a csapat?
Mindig van egy kis teher, de ennek ellenére a csapaton belül jó a hangulat, jól kezeljük a kialakult helyzetet és igen ki kell mondani: szeretnénk továbbjutni!

Fradi.hu