Hiába játszottunk fölényben, az meddőnek bizonyult, a kék-fehérek pedig ezt megbüntették.

Női labdarúgó NBI, bajnoki döntő, 1. mérkőzés
Ferencváros 0-1 (0-0) MTK Hungária

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 az MTK javára.

Percről-percre: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Hiába van zászlóra tűzve a női labdarúgás népszerűsítése az MLSZ-ben, a szezonban már másodszor sikerült nem éppen szurkolóbarát időpontban megrendezni egy kiemelt mérkőzést, a Magyar Kupa döntője után a bajnoki finálé első felvonása is hétköznap délután kezdődött. Ez meglátszott a lelátón is, egy későbbi órában biztosan többen lettek volna.

Az első percekben nem igazán látszott az a fölényünk, amit a bajnokságban mutattunk eddig, voltak lehetőségei a vendégeknek is, ezután viszont átvettük az irányítást, ám az átütő erő hiányzott. A második félidőben sikerült komolyabb helyzetekig, kapufáig eljutnunk, de a gól nem jött össze, köszönhetően az MTK remeklő kapusának. És ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, egy bután eladott labda után jött a kiugratás, Samu hiába jött ki jól, a labda visszapattant Nagy Lillára, aki bekotorta a győztes találatot.

Folytatás egy hét múlva a Hungária körúton.

Dörnyei Balázs

A lányok most érthető módon nagyon el vannak keseredve, de azt gondolom, hogy ezek a pofonok is kellenek ahhoz, hogy még jobb csapattá váljunk. Ma 50-60%-ot adtunk bele a meccsbe, miközben az ellenfél kiköpte a tüdejét. Nem voltunk elég gyorsak, sem elég intelligensek a pályán. Ugyan sok helyzetet dolgoztunk ki, mégis mi kaptuk a gólt. De ha a helyzet pozitív oldalát nézem, akkor most kiderül, milyen a játékosaim karaktere. A párharc következő meccsein meg kell mutatnunk, hogy tudunk úgy futballozni, ahogy a Fradiban kell. Most vert helyzetben vagyunk, de ez a csapat képes innen felállni. A játékunk ma is rendben volt, az első 30 percet leszámítva jól csináltuk a dolgunkat, bár talán kissé lassabban, mint szoktuk. Így is megvolt az esélyünk a győzelemre, de nem éltünk vele. Hasonló forgatókönyvre számítok a második meccsen is, csak más végkifejlettel. Biztos vagyok benne, hogy jövő héten nem ér véget a párharc!