A Dibuszt az elmúlt hetekben helyettesítő Holczer Ádám csak a győzelemmel lenne elégedett.

– Pályafutásod első örökrangadóján léphetsz pályára. Nyújt ez számodra plusz érzelmi töltetet, vagy úgy készülsz a találkozóra, mint a többi mérkőzésre?

– Szakmai értelemben ugyanúgy készülök, mint a többi összecsapásra, de tisztában vagy vele, hogy milyen komoly történelme van ezeknek a találkozóknak. A pályán azonban ez is csak egy mérkőzés lesz, pont úgy, ahogy a többi, amelyik nem rendelkezik ilyen ranggal

– Készülsz valakiből külön az MTK játékosai közül?

– Kanta Józsinak több jelenetét is átnéztük már Balogh Tonóval. Józsi kiemelt figyelmet kapott, de természetesen Torghelle Sanyi fejjátéka is terítéken volt. Ők ketten voltak, akikre az átlagnál nagyobb figyelmet fordítottunk, de más játékosokat is kielemeztünk. Nem tartunk senkitől, de mindenkinek meg kell adni a tiszteletet. Ennek része, hogy minden játékosból alaposan felkészülünk, hogy ne okozhassanak meglepetést.

– Mit vársz az MTK-tól?

– Az utóbbi időben már nem az a klasszikus rövid passzos MTK-s játék jellemzi őket, amiről korábban felismerhetőek voltak. A stílusukkal most szakítaniuk kell, mert a cél szentesíti az eszközt elven muszáj focizniuk. Gólt, gólokat kellene rúgniuk és erre nekik a pontrúgás lehet a fegyverük. Ezt az őszi utolsó mérkőzésükön is láthattuk, hiszen azzal tudtak egyenlíteni a Groupama Arénában. Az biztos, hogy játékban sem fognak csalódást okozni, mert tudnak futballozni. Mindenre fel kell készülni, nagyon nehéz meccs lesz. Főleg annak függvényében, hogy az életükért küzdenek. Mi viszont a dobogóért hajtunk, tehát jó összecsapásra lehet számítani. Annak külön örülök, hogy pályára léphetek az új stadionban. A csapat még soha nem játszott ott, így az elsők között lehetek, akik avathatják. Az utóbbi időkben nem sok pontot gyűjtöttünk az MTK ellen idegenben, remélem ez a rossz sorozat is megszakad most.

– Milyen eredménnyel lennél elégedett?

– Egy kapott gól nélküli győzelemmel nagyon ki tudnék békülni.

– Holczer bravúrokkal?

– Nem ez a fontos, a csapat érdekei előrébb valóbbak!

(Fradi app)