Egy hét múlva lép szőnyegre klubunk klasszis birkózója Újvidéken.

Sike András szövetségi kapitány, a Ferencváros szakosztályvezetője annak ellenére érmet vár klubunk egyetlen Eb-résztvevőjétől, Bácsi Pétertől, hogy a felkészülését egy betegség nehezítette.

Összességében jól sikerült a felkészülésünk, csak sajnos néhány versenyzőket kisebb betegségek hátráltattak. Bácsi Peti sem volt ez alól kivétel, ugyanis összeszedett valamilyen torokfájással és intenzív orrfolyással járó vírus. Küldték neki a gyógyszert, de nem javult az állapota, aztán többször is kimosták az arcüregét, ettől viszont már jobban lett. Azóta ezt kétnaponta elvégzik nála. Mindezek ellenére nagyon bizakodó vagyok, hiszen Peti mindhárom idei versenyét megnyerte, ráadásul ebből kettő nemzetközi volt. Persze majd a napi forma, a bíráskodás és a felkészültség dönt, de ki merem jelenteni, hogy éremesélyes.” – mondta Sike András szövetségi kapitány és az FTC szakosztályvezetője.

A Ferencváros világ- és Európa-bajnok kötöttfogású birkózója, Bácsi Péter a 80 kilósok mezőnyében indul.

Köszönöm, most már jobban vagyok, edzeni is tudok. A kis betegségem ellenére is jól ment a felkészülés. A következő pár napban már csak az élesítésen lesz a hangsúly, visszafogottabb edzéseket végzünk. Bizakodó vagyok, hiszen mindhárom versenyemen első lettem az idén, most is az a célom, hogy az összes mérkőzésemet megnyerjem.” – kezdte Bácsi Péter, aki az éremesélyeiről is beszélt.

Ennek nagyon sok összetevője van. Az olimpia után jó néhányan váltottak súlycsoportot, új szabálymódosítás is volt, fontos a napi forma is. Úgy gondolom, hogy az Eb inkább egy erőfelmérő lesz a mezőnynek. Számomra a legfontosabb a koncentráció, hogy a mérkőzéseimen a legjobbamat nyújtsam.

Bácsi Péter csütörtökön utazik a május 2-től 7-ig tartó kontinensviadal helyszínére, ahol az Eb utolsó napján, május 7-én, vasárnap reggel kilenc órakor lép szőnyegre a selejtezőkben. A döntőket ugyanezen a napon rendezik.

Fradi.hu