Közleményben reagált az FTC a CSM Bukarest edzőjének, Per Johanssonnak a nyilatkozatára.

A Ferencvárosi Torna Club a vizsgálatok lefolytatása után határozottan visszautasítja a CSM Bukarest női kézilabda csapata edzőjének vádjait és ha szükséges, akkor akár jogi úton is elégtételt kíván venni.

A klub elnökségének javaslatára vizsgálat indult az FTC-Rail Cargo-Hungária-CSM Bukarest női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzésen és utána történtek kapcsán.

Az FTC nem hagyja következmények nélkül az ellenfél edzőjének becsmérlő, kirekesztő nyilatkozatát. A CSM Bukarest mestere, Per Johansson több ezer fradistát sértett meg súlyosan és indokolatlanul, amikor fasisztának, nácinak nevezte azokat a magyar szurkolókat, akik mindvégig a sportszerűség keretei között biztatták csapatukat. Ha szükséges, akkor az FTC jogi útra tereli az ügyet, és felhívja az Európai Kézilabda Szövetség figyelmét a svéd szakember viselkedésére.

Az FTC évek óta minden esetben határozottan kiáll a kirekesztés bármilyen megnyilvánulása ellen. A klub 2012-ben készítette első kampányvideóját és ezt a kezdeményezést az olimpiai bizottság 2013-ban Fair Play-díjjal tüntette ki. Az FTC azóta is folyamatosan kampányol a kirekesztés minden formája ellen, évről évre kampányol, filmet készít, felhívja a figyelmet a helyes magatartásra. Éppen ezért a klub elvárja, hogy a román csapat edzője nyilvánosan kérjen elnézést a kirekesztő mondataival megsértett fradistáktól, ellenkező esetben az FTC kézilabda szakosztálya a nemzetközi szövetséghez és erre illetékes bírósághoz fordul.

A jelentések szerint a találkozó második félidejében egy néző műanyag poharat dobott a benne lévő sörrel a pályára. A körülötte lévő szurkolók azonnal jelezték az illetőnek, hogy hagyja el a csarnokot, amit ő megtett, a bedobást megbánta. A fiatalember esetében a klub kézilabda szakosztálya eljárást kíván indítani és mélységesen elítéli a tettét.

(fradi.hu)