Kolozsvárott, klubunk tornászai is ott vannak a magyar csapatban.

A mai selejtezők programja:

14.00: férfi selejtező, 2. csoport (Boncsér Krisztián, talaj és nyújtó)
18.00: férfi selejtező, 3. csoport (Babos Ádám, egyéni összetett)

Az Európai Torna Szövetség (UEG) tájékoztatása szerint a selejtezőket élőben nyomon lehet követni a következő helyen: EuroVisionSports

Babos Ádám

Nekem is jól sikerült az edzés, nyújtón volt egy apró rontásom, de a többi szeren jól ment. Nagyon jó a hangulat a csapaton belül. A versenydrukkot magamon és a csapattársaimon is érzem, de amint beléptünk hétfőn a terembe, megnyugodtunk. A szövetségi kapitány is elégedett volt a pódiumedzéssel, nyugalomra intett minket, kedden pedig már csak a hibák kijavításán dolgozunk az edzésen.

Boncsér Krisztián

Összességében eredményes volt a pódiumedzés. A talajt nagyon élveztem, remekül sikerült, nyújtón volt egy apró rontásom. A keddi edzésen ezeket a hibákat szeretnénk lecsiszolni, amolyan finomhangolást végzünk már csak. Ahogy a többiekben, bennem is megvan az az egészséges feszültség és izgalom, de mindenki remek formának örvend és elmondhatom, én is készen állok az Európa-bajnokságra. Konkrét célunk nincs, a legfontosabb, hogy mindenki hiba nélkül mutassa be a gyakorlatát.

Altorjai Sándor, csapatvezető

Optimálisak a körülmények, úgyhogy egyáltalán nem lehet okunk panaszra. A szálloda kiváló, a magyarok egy emeleten laknak és mindössze 10 perc sétára van a csarnok, ahol új szereken mutatkozhatnak be a versenyzők. A pódiumedzésen a fiúk jól muzsikáltak, remélem, a versenyen is hasonlóan jól teljesítenek.

Sóvágó Lajos, szövetségi kapitány

Sikeresnek ítélem magyar szempontból a pódiumedzést, a verseny előtti állapot látszik a fiúkon. Még apróbb csiszolnivalók vannak, de úgy vélem, azt a keddi edzésen teljesen helyrehozzuk. A tervek szerint reggeli után egy séta vár a férfi válogatottra, majd délután lesz egy hosszabb edzés. Úgy gondolom, mindenki megjelenése pozitív volt ezen a pódiumedzésen.

Fradi.hu, MATSZ