A Ferencvárosi Torna Club jótékonysági labdarúgótornát rendez a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére, az esemény teljes bevételével szeretné segíteni a hozzátartozókat és a sérülteket.

A tornát a hajdani kettős rangadók mintájára a Népligetben, az Elek Gyula Arénában rendezzük meg, amelyen a tervek szerint elsősorban a hetvenes évek népszerű játékosai lépnek majd parkettre. A szervezést Szokolai László, az FTC korábbi kitűnő csatára vállalta magára. Ő egyeztet a rivális Újpest, Honvéd és MTK csapataival (a kettős rangadók negyedik klasszikus résztvevője a Vasas volt, ám nekik jelenleg nincs hivatalos öregfiúk-csapatuk, így az MTK helyettesíti őket), és természetesen a Fradi öregfiúk gárdájának összeállításáról is gondoskodik. A szurkolók az 1975-ös KEK-fináléban szerepelt labdarúgók közül több régi kedvencet láthatnak majd újra zöld-fehér mezben. Az említett klubok felajánlásai mellett a tornára kilátogató drukkerek ugyancsak segíthetik a tragédia áldozatainak családtagjait és a sérülteket, és persze a rivális csapatok hívei újra együtt idézhetik fel a kettős rangadók hangulatát.

A torna időpontjáról a vendéglátó Ferencváros és a meghívott egyesületek képviselői a közeli napok egyeztetései után döntenek véglegesen.

(fradi.hu)