Külföldi lapértesülések szerint a 21 éves osztrák U-válogatott védekező középpályást, Florian Grillitsch-et is keressük. A játékos jelenleg Brémában tartózkodik, Achilles-ín sérülés miatt külön edzésmunkát végez.

Németországi lapinformációk szerint nem csak a német balhátvédet, Janek Sternberget szemelte ki magának a Ferencváros a Werder Bremen együtteséből, de az osztrák Florian Grillitsch is a budapesti zöldek kívánságlistáján szerepel.

A 21 éves utánpótlás-válogatott támadó középpályás szerződése lejár a nyáron, és bár a Werder már megtette ajánlatát a játékosnak, egyelőre megrekedtek a tárgyalások.

A geschichtedergegenwart.com cikke szerint a Ferencváros a fő érdeklődő a futballista iránt, de a francia Nantes és Metz is “képben lehet”. Két napja a Kicker arról írt, hogy az ugyancsak Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach is jelezte már, hogy adott esetben igényt tartana a játékosra, azaz komoly vetélytársai lehetnek a magyar klubnak.

Grillitsch az előző idényben fontos játékosnak számított a Werdernél, 25 bajnokin (23-szor kezdőként) lépett pályára a német élvonalban és egy gólig jutott. Ebben a szezonban azonban előbb szalagszakadást szenvedett, majd hát- és egyéb izomproblémái miatt kevesebb lehetőséget kapott, így is játszott azonban 11 találkozón, összesen 892 percet, ismét 1 gólt szerezve.

Csakfoci

Fotó: Kreiszeitung